Jan Nieuwenburg beëdigd als burgemeester van Hoorn

Nieuws

HOORN - Tijdens een bijzondere raadsvergadering - dinsdag 17 mei - werd Jan Nieuwenburg geïnstalleerd en beëdigd als burgemeester van Hoorn. In augustus 2015 nam oud-burgemeester Onno van Veldhuizen afscheid als burgemeester. Na een uitgebreide zoektocht besloot de Hoornse gemeenteraad 29 maart 2016 Jan Nieuwenburg voor te dragen als de nieuwe burgemeester van Hoorn. De raad ziet in Jan Nieuwenburg een daadkrachtig bestuurder, met energie, durf en enthousiasme. Een boegbeeld voor Hoorn.



Tijdens een bijzondere raadsvergadering beëdigde en installeerde Johan Remkes (Commissaris van de Koning) Jan Nieuwenburg als nieuwe burgemeester van Hoorn. Plaatsvervangend raadsvoorzitter Arthur Helling overhandigde de voorzittershamer aan Jan Nieuwenburg en de ambtsketen kreeg hij uit handen van wethouder en locoburgemeester Judith de Jong. Daarna deed Roger Tonnaer namens de vertrouwenscommissie een woordje. Burgemeester Frank Streng (gemeente Medemblik) sprak de kersverse burgemeester toe namens de West-Friese gemeenten. Ook burgemeester Bernt Schneider (gemeente Haarlem) sprak Jan Nieuwenburg als voormalig collega van het college van B en W van Haarlem toe.

In zijn toespraak dankte Jan Nieuwenburg de gemeenteraad voor het in hem gestelde vertrouwen. Hij vertelde dat zijn enthousiasme voor Hoorn en West-Friesland tijdens zijn wethouderschap in Hoorn alleen maar groter is geworden. De nieuwe burgemeester liet weten tijdens zijn inwerkperiode veel ruimte te maken voor ontmoetingen met inwoners en ondernemers in de stad en de regio. "Ik kijk ernaar uit om verhalen en belevenissen te delen en daardoor de vele kanten van de stad en de regio nog beter te leren kennen." Zijn voornemen is om met enige regelmaat via Twitter en Facebook verslag te doen van de ontmoetingen en zijn kennismaking met de stad. Volg de nieuwe burgemeester van Hoorn op sociale media. Jan Nieuwenburg is op Twitter en Facebook te vinden via: www.twitter.com/jan_nieuwenburg en www.facebook.com/jannieuwenburghoorn . De raadsvergadering is terug te zien via www/hoorn.nl/gemeenteraad.