Meedoen is winnen op Jaarmarkt Blokker

Nieuws

BLOKKER - 'Meedoen is belangrijker, dan winnen'. Een veelgehoorde kreet deze zomer. Het verwoordt de essentie van de Olympische gedachte. Slechts een klein gedeelte van alle topsporters heeft echter een ticket weten te verwerven voor Rio. Hoe anders gaat het eraan toe op de gezellige Blokkerse jaarmarkt die zaterdag 27 augustus op het programma staat.
Iedereen is welkom en: 'Meedoen is winnen'. Het kooplustige publiek dat al jaren meedoet en goed getraind rond 10.00 uur aan de start verschijnt, weet dat uit eigen ervaring. Velen hebben het brons en zilver al lang te pakken en zetten nu bij deze 33e editie stug door om uiteindelijk te gaan voor goud. Ook de ruim tweehonderd aanwezige professionals, kooplieden die ieder in hun eigen tak van sport in alle vroegte hun stellingen betrekken, weten dat. Met hard werken en eerlijke concurrentie hebben ze weer een podiumplaats weten te bemachtigen. Geen Russische roulette, maar Fair Play. Daar zorgt het organiserend comité wel voor. Koopjes jagen is een tak van sport, die ook deze zomer in Blokker weer van een ongekende populariteit mag genieten.

Voorbeschouwing

De laatste zaterdag van augustus vallen de beoefenaars in Blokker weer massaal in de spotprijzen. Radio Hoorn doet weer live verslag van deze gezellige handel en wandel met uitzendingen vanaf het woonerf van Ben de Haan. Verder is vanaf 10.00 uur het vertrouwde geluid van speaker Gerard Berkhout weer hoorbaar en is zijn podium voor diverse artiesten beschikbaar. Achter het parkeerterrein (zuidzijde) is er voor kinderen weer de ruitersport ponyrijden. Ook de klimwand en het springkussen zijn weer aanwezig op de markt voor het aanstormend jonge talent dat van intensief bewegen houdt. Achter Dave Tweewielers is de minikinderkermis en achter De Bussel is er een kindermarkt voor de jeugdige ambulante handelaars. De brandweer houdt zich weer bezig met geavanceerde spuitmaterialen met het broeinest van jong talent. In de Nederlands Hervormde kerk zijn twee prachtige exposities van Wessel v.d. Haar en Marieke Beems. Ballonkunstenaar Simon Ballon maakt al jaren de meeste exotische creaties op de markt. Een andere onmisbare groep zomerspelers vormen de Bloknoten, de eigen ambulante blaaskapel, die verrassend uit de startblokken kan komen en die met swingende muziek de feeststemming op de jaarmarkt tot grote hoogte kunnen opzwepen. Om 17.00 uur sluit de markt; in het Gouden Hoofd gaat het feest en de livemuziek nog tot in de kleine uurtjes door. De plek om na een intensieve dag heerlijk te ontspannen voor wie niet onder een bronzen, zilveren, gouden, of loden plak gebukt gaat.
Let op

De Westerblokker is tijdens de markt afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf de Strip tot aan de Dierenartspraktijk van ’s morgens 6.00 uur tot ’s avonds 19.00 uur. Speciale dank gaat uit naar alle vrijwilligers van de markt, zoals verkeersregelaars, brandweer en EHBO-ers. Zonder hen was veel niet mogelijk. Bewoners rondom de markt worden vriendelijk verzocht de auto zoveel mogelijk op eigen oprit te plaatsen. Dit om verkeersopstoppingen te voorkomen.