Intermaris vervangt huurwoningen voor nieuwbouw

Nieuws

HOORN - Woningcorporatie Intermaris organiseerde dinsdag 17 februari een informatiebijeenkomst voor de bewoners van de huurwoningen aan de Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) en Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn. Intermaris heeft besloten de 26 eengezinswoningen over een paar jaar te vervangen door nieuwe, energiezuinige woningen. De verhuurder ging met de bewoners in gesprek over de gevolgen van dit besluit.
Intermaris onderzocht welke maatregelen nodig zijn om de woningen, die gebouwd zijn in 1951, ook in de toekomst goed te kunnen verhuren. Uit het onderzoek blijkt dat de woningcorporatie een te grote investering moet doen om de woningen te renoveren. Deze werkzaamheden kan Intermaris niet uitvoeren terwijl bewoners in de woning blijven wonen. De kosten per woning zijn zo hoog dat dit niet verantwoord is.
Alle bewoners die dat willen, kunnen terugkeren naar een nieuwe, goed geïsoleerde en energiezuinige woning die daarmee wél voldoet aan de eisen van deze tijd. Intermaris gaat de huurders goed begeleiden in dit ingrijpende proces. Tijdens de informatiebijeenkomst informeerde de woningcorporatie de bewoners over het Sociaal Plan. Hierin staan de rechten en plichten rondom een verhuizing. Zoals een verhuiskostenvergoeding, terugkeergarantie naar nieuwbouw, afspraken over de huur en persoonlijke begeleiding.
Er is nog geen plan voor de nieuwe woningen. Intermaris wil dit plan niet alleen maken, maar graag samen met de bewoners. De komende tijd gaat de verhuurder in gesprek met bewonerscommissie Hoorn-Noord over het Sociaal Plan. Zodra het Sociaal Plan klaar is, kan Intermaris een officieel sloopbesluit nemen.