Loopgroep Hoorn presenteert 24e editie Eenhoornloop

Sport
De startlocatie is bij Loopgroep Hoorn aan de Holenweg.
De startlocatie is bij Loopgroep Hoorn aan de Holenweg. Foto: aangeleverd

HOORN - Voor de 24e keer organiseert Loopgroep Hoorn de Eenhoornloop. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 5, 10 of 16,1 kilometer. Kinderen kunnen meedoen aan de 1,2 kilometer.

De startlocatie is bij de Loopgroep Hoorn (wielerbaan HRTC) aan de Holenweg in Hoorn. Het terrein is goed bereikbaar en biedt voldoende parkeergelegenheid. De 1,2 kilometer wordt op de HRTC wielerbaan gelopen. Het 5 kilometer-parcours bevindt zich op en rond de wielerbaan.

Het parcours voor de overige afstanden loopt vanaf het HRTC-terrein naar de Schellinkhouterdijk en volgt de dijk tot voorbij Schellinkhout. Vanwege de wind op de Schellinkhouterdijk - Zuiderdijk zijn de loopomstandigheden over het algemeen uitdagend. De 10 kilometer-lopers volgen het parcours vanaf start tot het keerpunt op de Schellinkhouterdijk ter hoogte van industrieterrein Hoorn 80. De lopers van de 16,1 kilometer volgen het parcours tot het keerpunt bij de Meeuwenkolonie, net voorbij Schellinkhout op de Zuiderdijk. Om de 5 kilometer is een verzorgingspost ingericht. Daar kunnen de lopers water, stukjes banaan en partjes sinaasappel krijgen.

De kinderloop start om 10.25 uur. De overige afstanden starten vanaf 11.00 uur. Alle deelnemers aan de kinderloop ontvangen bij de finish een medaille. Inschrijving is mogelijk via de website of op de dag zelf vanaf 9.45 uur tot vlak voor de start. Voor de 10 en 16,1 kilometer kost voorinschrijving 7 euro en na-inschrijving 8 euro. De 5 kilometer-voorinschrijving kost 6 euro en de na-inschrijving 7 euro. Het inschrijfgeld tot en met 12 jaar bedraagt 2 euro. Kijk voor meer informatie op www.eenhoornloop.nl