Kermis Zwaag 2023: vijf dagen lang spektakel

Uitgaan
Zwieren, zwaaien en feesten in Zwaag.
Zwieren, zwaaien en feesten in Zwaag. Foto: aangeleverd

ZWAAG - Zwieren, zwaaien en feesten in Zwaag: het kan weer vijf dagen lang van vrijdag 26 tot en met dinsdag 30 mei. Verschillende activiteiten en optredens staan dit jaar op twee locaties op het programma: bij De Witte Valk aan de Dorpsstraat en bij Sportcafé Zwaag, Munnikenwoud 1. 

Het comité heeft weer een superleuk programma dat start met De Vrienden van het Sportcafé Live met onder andere Nelis Leeman. Bij De Witte Valk spelen de eerste kermisavond 24 teams bakvoetbal voor de cup met grote oren. Zaterdagmiddag wordt een Kermis-BBQ georganiseerd van 16.00 tot 20.00 uur. Kom gezellig langs op het muzikale terras van De Witte Valk. Aansluitend in de avond staan hier op het podium Schorre Chef en MC Vals samen met Feest DJ Edje & Dave. 

Zondagmiddag inmiddels een ware traditie bij Het Sportcafé: Feest op het plein! Dit jaar wordt weer groots uitgepakt met een echte XL-editie. Vanaf 14.00 uur is het Zwaagse festivalterrein geopend. Het terrein is groter opgezet en helemaal in kermissferen. De line-up geeft 110 procent dak-er-af-garantie, met niemand minder dan Marcel Swerissen, OJKB en Feest DJ Edje. Zondagavond komt Café Bolle Jan naar De Witte Valk. Vanaf het moment dat de show van start gaat, waan je je in het gezelligste bruine café van Nederland. Een dj en twee zangers spelen de liedjes van weleer. Tickets zijn verkrijgbaar via www.kermiszwaag.nl . Die middag vindt een nieuwe activiteit plaats: De Lachen Gier en Brul Race. Elle en Barry van Sportcafé Zwaag zijn weer blij dat ze tweede pinksterdag voor het Tijgerbal vroeg uit de veren kunnen, met onder meer de Ker-miss Zwaag verkiezing 2023! Aanmelden kan via www.kermiszwaag.nl . Tijdens kermis Zwaag mag het ‘Kids Festival’ niet ontbreken. Een gezellige kindermiddag voor jong en oud. Bij mooi weer uiteraard gezellig op het buitenterras met podium. Op het podium weer diverse optredens van ‘Kids on Stage’! Verder zijn er een kleurplatenwedstrijd, springkussen, gratis limonade en ijsjes met daarnaast kans op gratis kermisattractiesmuntjes.

De Witte Valk introduceert op tweede pinksterdag de zonnige stormborrel, met een stormbaan van maar liefst vijftig meter. Deelname is gratis. De familie-budget-kermis komt dit jaar weer volledig op de Pastoor Nuijenstraat, met ook een nieuwe attractie. Meer informatie: www.kermiszwaag.nl .