Kerstconcert Westfries Mannenkoor met damesensemble Phoenix in Oosterkerk Hoorn

Uitgaan
Het Westfries Mannenkoor heeft al 41 kerstconcerten gegeven in de Oosterkerk. Een echte traditie dus.
Het Westfries Mannenkoor heeft al 41 kerstconcerten gegeven in de Oosterkerk. Een echte traditie dus. Foto: aangeleverd

HOORN - Het Westfries Mannenkoor verzorgt al jarenlang elk jaar een kerstconcert in de Oosterkerk aan het Grote Oost 58 in Hoorn. Dit jaar wordt het Mannenkoor aangevuld met het damesensemble Phoenix, bestaande uit acht dames. Zij geven samen een concert op dinsdag 26 december, aanvang 14.30 uur.

De koren brengen samen een gevarieerd programma. Met mooie combinaties van mannen, dames en gezamenlijke nummers. Bekende en minder bekende melodieën zorgen voor een sfeervol geheel. Nummers die worden uitgevoerd zijn onder andere ‘Midden in de winternacht’, ‘Silver Bells’ en ‘’t Is geboren ’t goddelijk kind’. Met het damesensemble onder andere het mooie ‘Stille Nacht’ en het harmonieuze ‘Transeamus’. Ook het over de hele wereld beroemde nummer ‘Cantique de Noël’ met solist uit het koor wordt uitgevoerd. Als toegift is er nog een welbekend nummer in het vooruitzicht. 

Kom zelf kijken en vooral luisteren. Als dirigent staat de gedreven Bas Halsema voor het koor. Achter de piano Hans Weenink die al jarenlang het koor ondersteunt met gevoelige begeleiding. Kaarten zijn te bestellen via de website van het koor: www.westfriesmannenkoor.nl. Bellen kan ook: 0229-243192. Aan de zaal zelf zijn ten slotte ook kaarten verkrijgbaar.