Buitenspeeldag

Algemeen
Heel Noord-Holland wordt één grote buitenspeelplaats!
Heel Noord-Holland wordt één grote buitenspeelplaats! (Foto: Buitenspeeldag)

REGIO - Binnenkort is er weer een Buitenspeeldag! Nickelodeon en Jantje Beton roepen zoveel mogelijk kinderen op om woensdag 8 juni te gaan buitenspelen. Dat kan gewoon op het pleintje in de buurt, of bij een van de georganiseerde activiteiten. 

Paramount zenders Nickelodeon en Nick jr. gaan ieder jaar tijdens de Buitenspeeldag op zwart om buitenspelen te stimuleren. En om ervoor te zorgen dat kinderen geen huiswerk hebben die dag, is er de ‘geef ons geen huiswerk op woensdag 8 juni’ brief. Deze kunnen kinderen downloaden, en aan hun meester of juf geven. 

De vroegere Straatspeeldag is opgegaan in de Buitenspeeldag. Nickelodeon heeft samen met Jantje Beton de handen ineengeslagen om de jaarlijkse Buitenspeeldag te organiseren. Samen roepen ze speeltuinen, buurten, ouders, scholen, clubs, bedrijven, gemeenten en iedereen die spelen leuk en belangrijk vindt op om een Buitenspeeldag-activiteit te organiseren. Zoals oud-hollandse spelletjes als blik gooien en spijkerpoepen. Of in Den Helder waar je op Buitenspeeldag kunt lopen over het Blote Voetenpad en kunt kruipen door het wilgenparcours. Dit zijn slechts twee van de vele leuke activiteiten die worden georganiseerd in de provincie Noord-Holland. Alle aangemelde activiteiten staan op de landkaart op de website te staan.

Doe mee

Kinderen en volwassenen kunnen ook zelf een activiteit organiseren. Meld deze aan via de website en zet heel Noord-Holland als één grote speelplek op de kaart. Op de Buitenspeeldag is alles mogelijk! Iedereen die kinderen een waanzinnige dag boordevol plezier wilt bezorgen kan meedoen. Meld je activiteit nu aan op www.buitenspeeldag.nl en ontvang een gratis ‘Hier spelen wij’-spandoek.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda