Jeugdvoorstelling over 75 jaar bevrijding

Cultuur
Na twee jaar gaat de voorstelling door.
Na twee jaar gaat de voorstelling door. (Foto: WIJ Presenteert)

ROELOFARENDSVEEN – Ter ere van 75 jaar bevrijding in Nederland staat de muziekvertelvoorstelling voor jeugd (10+) 'Wie niet weg is, wordt gezien' op 22 april voor de deur in Roelofarendsveen. De voorstelling van Klezmer Society stond al in 2020 op de planning van WIJ Presenteert. 

"Bert vertelt het oorlogsverhaal van zijn moeder Ida Vos. Toen hij zeven was, wist hij al dat zijn moeder iets had meegemaakt dat zo groot was, dat hij er geen vragen over mocht stellen. Toen Bert dertien was, kreeg hij van zijn moeder een manuscript, hij was de eerste lezer. 'Hierin staan alle antwoorden', zei ze. Hij las het in een nacht uit. Hij wist eindelijk wat er met zijn familie was gebeurd", vertelt organisator WIJ Presenteert.

Muziek

"Gelukkig is er ook heel veel mooie en vrolijke muziek, waardoor het verhaal een stuk lichter aanvoelt. Speciaal voor deze voorstelling is een aantal prachtige nieuwe klezmercomposities geschreven", aldus de organisatie. 

De voorstelling begint om 19.30 uur bij SplotsZ gevestigd aan het Sportpad 25 in Roelofarendsveen. 

Kaarten 

Kaarten voor deze jeugdvoorstelling zijn voor 7,50 euro verkrijgbaar op de website van WIJ Presenteert: www.wijpresenteert.nl.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van het lokale Nieuwsblad.

Agenda