Nieuwe burgemeester in Kaag en Braasem

Nieuws
Marina van der Velde-Menting draagt na 11 elf jaar het stokje over als burgermoeder.
Marina van der Velde-Menting draagt na 11 elf jaar het stokje over als burgermoeder. (Foto: archief)

Kaag en Braasem- De voorzitter van de vertrouwenscommissie, Ruud van der Star, heeft gisteren bekend gemaakt wie de gemeenteraad van Kaag en Braassem voordraagt als nieuwe burgemeester. Dat is gebeurd in een openbare raadsvergadering, die plaatshad na de besloten vergadering waarin de raad haar keuze maakte.

Voor de functie van burgemeester hebben zich 35 kandidaten aangemeld. De vertrouwenscommissie is met een aantal van deze kandidaten in gesprek gegaan. De vertrouwenscommissie (vanuit elke fractie één lid afgevaardigd in deze commissie) heeft na deze gesprekken een selectie gemaakt, resulterend in een voordracht. Deze is ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd. In de openbare vergadering is de naam van de voor te dragen kandidaat bekendgemaakt.

De aanbeveling van de raad van Kaag en Braassem wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, die de benoeming voorbereidt. De benoeming is definitief na de ondertekening van het Koninklijk Besluit door de Koning en de minister. Naar verwachting heeft de beëdiging van de nieuwe burgemeester door de commissaris van de Koning plaats op 3 november in Kaag en Braassem.

De krant is gedrukt voor de bekendmaking. Volgende week leest u meer over de kandidaat.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda