Vrolijke gezichten, frisse bloemen en steun voor het goede doel bij Tulpen Drivethrough

Nieuws
Bossies mooie tulpen voor het steunen van het goede doel
Bossies mooie tulpen voor het steunen van het goede doel (Foto: Writing4U.nl)

ROELOFARENDSVEEN – Het was zaterdag Nationale Tulpendag: een uitstekend moment om het eigen huis even lekker in de bloemetjes te zetten. In Roelofarendsveen was er een heuse ‘Tulpen Drivethrough’; mensen stonden met hun auto’s in de rij om een of meerdere bossen tulpen aan te schaffen. Tegelijkertijd ondersteunden zij het goede doel: maar liefst 4.000 euro gaat naar Stichting Mind. 

Joep Derksen

We leven in een tijd, waarin welhaast iedereen gebukt gaat onder de coronamaatregelen. Veel lachende gezichten zijn er op straat niet te zien. Een uitzondering is echter de Nationale Tulpendag; daar stralen alle aanwezigen. De auto’s staan achter elkaar en de wachttijden lopen op tot zo’n tien minuten om een of meerdere tulpenbosjes aan te kunnen schaffen. Maar iedereen heeft het naar de zin. Tijdens het wachten kunnen de automobilisten teksten lezen op de geplaatste abri’s over de herkomst van de tulp. Ook is er een tulpentuin, waar vooral kinderen selfies maken.

De tulp is mijn bloem; ik ben er helemaal fan van

De bezoekers komen van heinde en verre, zoals José Tegelaar, die helemaal vanuit Lekkerkerk is gekomen om deze Tulpen Drivethrough mee te maken. “Het liefst willen we naar binnen, maar dat kan helaas niet vanwege corona. De tulp is mijn bloem; ik ben er helemaal fan van. Als ik een tulp zie, gaat het voorjaar beginnen. Tulpen brengen het voorjaar met zich mee. Deze drivethrough is een mooie reden om even naar buiten te gaan. Straks gaan we ook langs de tulpenvelden rijden, als ze weer gaan bloeien.”

Luc van Saase (25) is verantwoordelijk voor de webshop van Tulpen.nl. “We willen een beetje licht in de duisternis brengen. Daarom houden we deze drivethrough. Het is een fantastisch succes. We hebben 1600 bossen klaar staan en die gaan wel op. Maar we kunnen altijd bijpakken als het nodig is.” 

Alleen mis ik wel een biertje doen in de kroeg

Heeft deze drivethrough ook een diepere betekenis, meer dan alleen geld verdienen? “We willen aandacht besteden aan Nationale Tulpendag; een evenement dat is gecreëerd door de tulpenbranche zelf. Natuurlijk willen we tulpen verkopen, maar de opbrengst vandaag gaat naar het goede doel. Dat is de Stichting MIND. Die is er voor jongeren die mentale problemen hebben.” Van Saase licht toe: “Zelfmoord onder jongeren speelt enorm nu. Dat past wel helaas in deze tijd. Stichting MIND is daarom een mooi passend doel. We verkopen twee bossen voor zes euro en vier bossen voor tien euro. We hopen zo’n 4.000 euro op te halen voor het goede doel. Dat zou mooi zijn.”

Hoe heb je de coronatijd zelf ervaren? “Lastig. Ik heb zelf een hechte groep vrienden. Ik ben nooit echt eenzaam en daarnaast heb ik een leuke job, zoals je ziet. Ik stuur mezelf er wel doorheen. Alleen mis ik af en toe wel een biertje doen in de kroeg.”

Ondertussen worden de zussen Sandra en Carola geholpen; zij bestellen enkele bossen tulpen met allerlei kleuren door elkaar. Vrolijk vertelt Sandra: “We hadden hiervan via Facebook gehoord. “Een tulp is een vrolijke bloem en ik ben een vrolijk mens. Een bosje gaat naar onze moeder en misschien is het ook leuk om wat weg te geven.”

 Van Saase geniet van dit soort opmerkingen. “Vandaag horen we alleen maar leuke en positieve reacties. Iedereen waardeert het. Zeker als er een goed doel aan is verbonden, dan valt het bij iedereen in de smaak. Heel veel huizen zijn opgefleurd met prachtige bloemen. We horen van veel mensen, dat ze tulpen willen geven aan de buren of aan opa en oma. Dat is leuk om te horen!”

Selfies konden bij de tulpentuin gemaakt worden

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda