Gemeente Kaag en Braassem en Jeugdfonds Sport & Cultuur verlengen samenwerking

Nieuws
Ieder kind moet kunnen sporten, zo vindt de gemeente.
Ieder kind moet kunnen sporten, zo vindt de gemeente. (Foto: gemeente Kaag en Braassem)

KAAG EN BRAASSEM -  Kinderen van ouders met een laag inkomen kunnen ook de komende drie jaar een beroep doen op het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Wethouder Floris Schoonderwoerd en Tommes Krullaars van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid- Holland plaatsten onlangs hun handtekening waarmee de huidige samenwerking wordt verlengd, want “Geen kind moet buitenspel staan”, aldus de wethouder.

Sinds 2013 kunnen kinderen uit minimagezinnen in de gemeente Kaag en Braassem gebruik maken van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Daarmee is het voor deze kinderen mogelijk om te sporten of deel te nemen aan culturele activiteiten. Voor hen betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur namelijk de contributie of het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen. Hiervoor ontvangt het fonds elk jaar een bijdrage van de gemeente.

Je gunt het ieder kind

Tussenpersoon

Jaarlijks kunnen mensen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur een aanvraag indienen voor sport en cultuur. Zo kan een kind een jaar deelnemen aan bijvoorbeeld voetbal, dansen of muziekles. Een aanvraag kan worden ingediend door een tussenpersoon die het gezin vaak al kent. Zo kan bijvoorbeeld de docent op school, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of iemand van het sociale wijkteam een aanvraag indienen. Wethouder Schoonderwoerd tekende vorige week, als een van zijn laatste acties voor de gemeente Kaag en Braassem, de overeenkomst: “Alle kinderen, ongeacht de thuissituatie, moeten mee kunnen doen. Je gunt het elk kind om op zwemles te kunnen, te kunnen voetballen of muziek te maken.”

Zwemregeling

In samenwerking met Sportbedrijf Kaag en Braassem (Zwembad de Tweesprong) en De Driemaster is de zwemregeling ook verlengd. Op deze manier is het voor kinderen uit minimagezinnen mogelijk om het A- en B-diploma te behalen.

Meedoen

Wil jouw kind graag op voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo of aan theater doen maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt. Kijk op de website. Die luidt: 

https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/zuid-holland/ hoe het fonds kan helpen.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda