Koningsdag in de gemeente Kaag en Braassem

Nieuws
 Astrid Heijstee-Bolt is de burgemeester van Kaag en Braassem.
Astrid Heijstee-Bolt is de burgemeester van Kaag en Braassem. (Foto: archief Brian Elings)

KAAG EN BRAASSEM - De gemeente Kaag en Braassem begint op woensdag 27 april Koningsdag met de traditionele aubade. Het evenement begint om 09.00 uur en heeft plaats voor het gemeentehuis van Kaag en Braassem. De gemeente nodigt inwoners uit om te kijken. Het adres van het gemeentehuis is Westeinde 1 in Roelofarendsveen. 

Ook alle gedecoreerden van 2021 en 2022 zijn hiervoor uitgenodigd. Muziekvereniging ‘Liefde voor Harmonie’ zorgt voor de muzikale aankleding. Het is een rituele opvoering van een muziek- of zangstuk, die ‘s morgens plaatsheeft. Een typisch Nederlandse traditie is een aubade op Koningsdag, waarbij het volk de koning toezingt. In het algemeen treedt de plaatselijke burgemeester als vertegenwoordiger van de koning op. Na de opvoering worden de aanwezigen uitgenodigd om in het gemeentehuis gezamenlijk een toast uit te brengen ter ere van de verjaardag van de koning.

Festiviteiten

In de gemeente Kaag en Braassem zijn in de verschillende kernen festiviteiten rond Koningsdag, waarbij iedereen natuurlijk van harte welkom is. Burgemeester Astrid Heijstee-Bolt bezoekt een aantal festiviteiten in de verschillende kernen op deze feestdag. 

Voor meer informatie over de gemeente: https://www.kaagenbraassem.nl.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda