De gedecoreerden met burgemeester Astrid Heijstee-Bolt.
De gedecoreerden met burgemeester Astrid Heijstee-Bolt. (Foto: Gemeente Kaag en Braassem)

Lintjesregen in Kaag en Braassem: vijf Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt

Nieuws

KAAG EN BRAASSEM - Burgemeester Astrid Heijstee-Bolt heeft op dinsdag 26 april in de raadszaal van het gemeentehuis in Kaag en Braassem vijf Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. “Vijf inwoners van de gemeente zijn voor hun verdiensten in het zonnetje gezet”, stelt de gemeente. 

De volgende inwoners ontvingen de onderscheidingen: 

Mevrouw Emmy Brussen-Hartman uit Leimuiden voor haar jarenlange vrijwillige inzet, onder meer voor het schoolbestuur van de School met den bijbel. Daarnaast voor haar grote rol voor de bloemengroep van de gereformeerde kerk in Leimuiden. Onder haar leiding heeft het Liturgisch bloemschikken een belangrijke plek ingenomen. Ook zet zij zich in voor het actiecomité Kerkelijke acties in Leimuiden. De Stichting Welzijn Ouderenwerk Leimuiden en Rijnsaterwoude geniet ook van haar inzet met de organisatie van de jaarlijkse uitgaansdag en de gezamenlijke maaltijden.

De heer Lex van der Zwet uit Oude Wetering voor zijn tomeloze inzet voor de tuinbouw in Roelofarendsveen en Oude Wetering. Hij was jarenlang bestuurslid voor de LTB, later WLTO en LTO Noord. Ook was hij medeorganisator van ‘Kom in de kas’. Daarnaast is hij actief als vrijwillig keurmeester bij de Nationale zonnebloemtentoonstelling. De organisatie van bloemenkeuringen is ook onderdeel van zijn vrijwilligerswerk. Ook is hij veel te vinden bij de Stichting Oud Alkemade, waar hij aanspreekpunt is voor alles rond bloemen- en plantenteelt. Daar maakt hij ook deel uit van de themawerkgroep en wordt ingezet als suppoost.

De heer A.G. Olijerhoek uit Oud Ade voor zijn inzet in de Parochiekern Onze Lieve Vrouw Geboorte Rijnwetering / Heilige Bavo Oud Ade, waar hij al vanaf 1955 zorgt dat de kerkklok in goede staat is en op de juiste tijd staat. Op de meest ongebruikelijke tijden gaat hij nog steeds de ladder op. Ook is hij actief in het Alrijne ziekenhuis waar hij als gastheer bij de zondagsdienst actief is. Daarnaast bezorgde hij maaltijden bij ouderen via de stichting welzijn ouderen De Spil. Voor het Platform gehandicaptenbeleid Kaag en Braassem deed hij jarenlang klussen bij gehandicapten en senioren thuis.

De heer Peter van der Meer uit Hoogmade voor zijn rol in de commissie onderhoud van de OLV geboortekerk de goede Herderkerk. Hij was betrokken bij vele verbouwingen en na de brand bij de advisering en voorbereiding van de herbouw. Ook tennisvereniging Alkemade profiteert van zijn inzet in renovatie- en organisatieklussen. Hij is daarnaast al lange tijd intensief betrokken bij de stichting Cultureel Centrum Hoogmade, vooral als het gaat om verbouwingen en bestuursactiviteiten. Ook is hij medeoprichter van biljartclub ‘Dun Kijken’. Onder zijn leiding is in het dorp een jeu de boulesbaan in het dorp aangelegd. Een drijvende kracht voor Hoogmade.

De heer Wim Sleeuw uit Roelofarendsveen, gepensioneerd huisarts, voor zijn rol die altijd zo veel groter was dan huisarts. Hij vervulde een verbindende rol in de huisartsengroep. Hij was betrokken bij organisatorische veranderingen rond de HAP, om de bereikbaarheid voor patiënten in onze gemeente te verbeteren. Ook gaf hij jarenlang EHBO-lessen. Zijn inzet om Hospice Amandi in Nieuwe Wetering te ontwikkelen en realiseren is ongekend. “Met lef en positiviteit heeft hij dat voor elkaar gekregen. Zijn vasthoudendheid om dit voor elkaar te krijgen kende geen grenzen. Een jarenlang traject met een geweldig eindresultaat. Het boegbeeld van deze belangrijke voorziening”, aldus de gemeente. Traditiegetrouw reiken de burgemeesters een groot deel van de lintjes uit tijdens de jaarlijkse Algemene Gelegenheid, ook wel de lintjesregen genoemd. De lintjesregen vindt in de regel plaats op de laatste werkdag voor de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning.

Afbeelding
Kickbokstalent Melissa wil wereldkampioen worden Zorg 15 jun, 17:00
Afbeelding
‘Als je lichaam er goed uitziet, krijgt ook je zelfvertrouwen een boost’ Zorg 14 jun, 17:00
Afbeelding
Maximale capaciteit elektriciteitsnet bereikt in Kaag en Braassem en Nieuwkoop Nieuws 10 jun, 09:07
Afbeelding
15 mille voor Sportvereniging M.M.O. Sport 8 jun, 13:57
Afbeelding
Gemeente houdt evaluatie Covidpandemie Nieuws 8 jun, 13:34
Afbeelding
Roen van der Geest debuteert met boek ‘Rond de Rode Polder’ Nieuws 27 mei, 14:19
Afbeelding
Eten met Veenders in restaurant Wagenaar Nieuws 18 mei, 13:58
Afbeelding
Noord-Hollands beste ondernemingen kiezen: eervol en pittig Algemeen 17 mei, 19:20
Afbeelding
Molendag in K&B ‘groot succes’ Nieuws 17 mei, 12:02
Afbeelding
Tommy Wieringa: “Een week zonder doodsbedreiging is een week niet geleefd” Nieuws 13 mei, 14:47
Afbeelding
Buitenspeeldag Algemeen 13 mei, 12:20
Afbeelding
Inwoners uit K&B slaan handen ineen om Oekraïners te helpen Nieuws 13 mei, 10:54
Afbeelding
De gemeenteraad van K&B gaat schrijven aan een nieuw raadsakkoord Politiek 11 mei, 16:17
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Kaag en Braassem

Op Rodi Kaag en Braassem volg je het laatste nieuws uit Kaag en Braassem. Rodi Kaag en Braassem informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Kaag en Braassem

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Kaag en Braassem in je mailbox.