Het was mooi weer tijdens Molendag.
Het was mooi weer tijdens Molendag. (Foto: Marielle Tukker)

Molendag in K&B ‘groot succes’

Nieuws

Kaag en Braassem - Prachtig mooi weer, vrolijke mensen en draaiende molens. In het kort gezegd was Nationale Molendag Kaag en Braassem 2022 op zaterdag 14 mei volgens de organisatoren een groot succes. Mensen uit binnen- en buitenland kwamen af op de gratis hop-on-hop-off vaartocht vanuit Rijpwetering langs molens en heel wat mensen genoten van de activiteiten bij Lijkermolen. Ook veel andere molens in Kaag en Braassem openden hun deuren voor het publiek.

Bij de Lijkermolen I waren dieren om te knuffelen, is er voorgelezen over molens en konden kinderen naar hartenlust knutselen, uiteraard in een molenthema. Ouders dronken op hun gemak een kop koffie én waren door de molenaar geïnformeerd over hoe zo’n poldermolen werkt en waarom hij belangrijk is in ons landschap. Diezelfde informatie kregen de deelnemers van de vaartocht met boten van Bob on Board. Bleven ze op de boot, dan waren er twee molenaars (in opleiding) die hen van informatie voorzag. Gingen ze aan land, dan waren het de molenaars van de Buurtermolen, Waterloosmolen en Adermolen die geïnteresseerden rondleidden. Bij de Buurtermolen was verder een kunstexpositie, die zeker de moeite waard was. Alle drie de molens konden rekenen op veel belangstelling; regelmatig gingen opvarenden van boord om de molens van dichtbij te bekijken.

Rijnlandse Molenstichting

De vaartocht en de kinderactiviteiten waren gratis aangeboden door Kaag en Braassem Promotie. Om de Rijnlandse Molenstichting – eigenaar van bijna alle molens in Kaag en Braassem – te steunen, werden bezoekers in de gelegenheid gesteld vrijwillig te doneren. Dat leverde een mooi bedrag op voor de stichting, waarmee molens en hun vrijwillige molenaars gesteund worden. Nationale Molendag is landelijk bedoeld om mensen in het tweede weekend van mei kennis te laten maken met de molens in hun omgeving. De dag heeft sinds 1973 plaats. 

Ook een keer een molen bezoeken? De eerstvolgende mogelijkheid is bij de Draaidag van de Rijnlandse Molenstichting op zaterdag 4 juni. Op de website www.rondomkaagenbraassem.nl/uitagenda staan de details.

Afbeelding
Veilig zwemwater in de buurt Algemeen 14 jul, 11:05
Afbeelding
Gemeente Kaag en Braassem presenteert de jaarrekening van 2021 Politiek 11 jul, 11:34
Afbeelding
Plastic in 80% van het vlees, bloed en melk van koeien en varkens Algemeen 8 jul, 13:08
Afbeelding
Dorp gaat helemaal uit zijn dak tijdens de feestweek Nieuws 1 jul, 14:26
Afbeelding
Nieuwe wethouders in K&B beëdigd Politiek 24 jun, 10:09
Afbeelding
Woordkunstenaar Alice Bakker schrijft een YA-roman in zakformaat Cultuur 23 jun, 10:00
Afbeelding
Rotery en Lions halen bijna 15K op voor vluchtlingen Oekraine Nieuws 22 jun, 11:07
Afbeelding
Heerhugowaardse Mayra: ‘Dansen is voor mij een vorm van therapie’ Zorg 18 jun, 17:00
Afbeelding
Calvin Carrilho’s droom: spelen bij FC Barcelona Zorg 17 jun, 17:00
Afbeelding
Paratriatleet Geert Schipper blijft zichzelf verbeteren Zorg 16 jun, 17:00
Afbeelding
Kickbokstalent Melissa wil wereldkampioen worden Zorg 15 jun, 17:00
Afbeelding
‘Als je lichaam er goed uitziet, krijgt ook je zelfvertrouwen een boost’ Zorg 14 jun, 17:00
Afbeelding
Maximale capaciteit elektriciteitsnet bereikt in Kaag en Braassem en Nieuwkoop Nieuws 10 jun, 09:07
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Kaag en Braassem

Op Rodi Kaag en Braassem volg je het laatste nieuws uit Kaag en Braassem. Rodi Kaag en Braassem informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Kaag en Braassem

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Kaag en Braassem in je mailbox.