Een eerdere editie van de feestweek in Oude Wetering.
Een eerdere editie van de feestweek in Oude Wetering. (Foto: Facebook Feest in Oude Wetering)

Dorp gaat helemaal uit zijn dak tijdens de feestweek

Nieuws

OUDE WETERING – Het dorp Oude Wetering is van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 juli een magneet voor alle feestvierders. De Feestcommissie Oude Wetering heeft een heel gevarieerd programma bedacht om de mensen te entertainen. Na jaren wachten is het eindelijk weer mogelijk om mee te doen aan allerlei evenementen; van straattekenwedstrijd tot dj-workshop. Van verkleedoptocht via een fietstocht naar de braderie. 

Joep Derksen

Het straattekenen voor kinderen tot en met 12 jaar is natuurlijk de traditionele opening van de feestmidweek. Ter hoogte van Kerkstraat 40 kan de jeugd vanaf 15.00 uur in verschillende leeftijdsklassen prijzen winnen voor de mooiste straattekening. Maar in feite is het prijs voor iedere deelnemer; iedere straattekenaar krijgt namelijk een gratis ijsje. En er is genoeg stoepkrijt aanwezig om de Michelangeloachtige streetprints (of een iets mondainere karikatuur) tot uiting te kunnen laten brengen. Deelname is natuurlijk gratis.

De jeugd komt toch al aan zijn trekken; diezelfde middag begint op hetzelfde tijdstip de gratis DJ-Workshop. In een uur tijd leren de kids de basisprincipes van het DJ-bestaan. Tussen 15:00 uur en 18:00 uur wordt drie keer een workshop gegeven voor drie verschillende leeftijdscategorieën. Aanmelden moet in verband met de beperkt beschikbare plekken van tevoren via de Facebook of Instagram pagina van de organisatie.

Puzzelwandeltocht

Wie dol is op vragen beantwoorden en wandelen geniet van de puzzelwandeltocht, die deze donderdag om 19.00 uur vanaf het Schoolhuijsplein begint. Wanneer je de puzzel tijdens de looproute van ruim vijf kilometer oplost, maak je kans op een prijs. Aan het einde van de route staat een lekker drankje op je te wachten. 

Ben je meer van de tweewieler, dan kun je die avond meedoen aan de fietstocht ‘Tour de Braassem’. Jong en oud kan dan 25 of 50 kilometer fietsen en genieten van het mooie buitengebied van Kaag en Braassem en omgeving.

Zingen, lachen, dansen en drinken

Inwendige mens

De inwendige mens wil ook wat en wie houdt van koken kan meedoen met ‘Heel Kaag en Braassem bakt’. Jouw taart kun je hiervoor op donderdagavond en vrijdagochtend inleveren bij de bar van de Feestcommissie op het Schoolhuijsplein. Ervaren juryleden weten wel raad met deze heerlijkheden! 

Koffieconcert

Na het jureren worden de taarten ter beschikking gesteld aan de senioren tijdens het koffieconcert op vrijdagochtend. Dat koffieconcert is alleen bestemd voor 60-plussers, die hiervoor 2 euro betalen. Zij kunnen genieten van de Zingende Zusjes Claudia en Wilma van der Tang.

Wie helemaal los wil gaan die avond doet mee met de verkleedoptocht, die om 19:00 uur begint op de Dotterbloem. Lekker gek verkleed achter de muziek aan lopen en tijdens het wandelen even zwaaien naar de bewoners van het Zorgcentrum, waar DGV een aubade geeft. De mooist verklede kinderen kunnen een prijs winnen. Hierna kan het hele dorp los gaan op het muziekplein, waar op muziek van ‘Lekker Weer’ en ‘Mad Men’ kan worden gezongen, gelachen, gedanst en – uiteraard met mate – gedronken.

Afronding

De feestelijke activiteiten worden afgerond met de Braderie, die op zaterdag 9 juli tussen 10.00 en 17.00 uur plaatsheeft in de Kerkstraat en Veerstraat. Je kunt dan heerlijk slenteren tussen een lang lint aan kramen met allerlei nieuwe en bijzondere spullen. En natuurlijk is er weer de legotent, waarin de kinderen met hun bouwwerken ook weer mooie prijzen kunnen winnen.

Meer informatie: https://www.feestcommissie.org.

Afbeelding
WK-shirt Rode Duivels te controversieel voor Qatar Oranje 23 nov, 08:00
Afbeelding
WIN! Vul de Sint-puzzel in en maak kans op mooie prijzen Winactie 23 nov, 08:00
Afbeelding
Alle ogen gericht op de goudhaantjes tijdens WK Qatar Oranje 22 nov, 16:42
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (4 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
Oranje en het WK: zo deed Nederland het de afgelopen jaren op het WK VIDEO 20 nov, 12:41
Afbeelding
Wat is Kerst? Waarom vieren we het op 25 en 26 december? Zo zit het Algemeen 20 nov, 07:45
Afbeelding
Zo krijg je korting voor kaarten voor de Castle Christmas Fair Algemeen 17 nov, 09:40
Afbeelding
WINNEN! Doe mee met de WK-QUIZ, scoor en win! Winactie 16 nov, 16:00
Afbeelding
Een fijne pakjesavond voor iedereen dankzij Actie Pepernoot Algemeen 16 nov, 15:05
Afbeelding
Frenkie de Jong: de vrolijke architect van Oranje Oranje 15 nov, 08:00
Afbeelding
WK 2022 in Qatar: speelschema & wanneer speelt Nederland? UPDATE 14 nov, 14:39
Afbeelding
Zelf oliebollen maken: het ultieme recept! Algemeen 11 nov, 08:34
Afbeelding
Tal van Eredivisie-spelers naar WK Qatar Oranje 10 nov, 13:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Kaag en Braassem

Op Rodi Kaag en Braassem volg je het laatste nieuws uit Kaag en Braassem. Rodi Kaag en Braassem informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Kaag en Braassem

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Kaag en Braassem in je mailbox.