D66 wil testlocaties bij lokale evenementen

Politiek
Fractievoorzitter Nick van Egmond wil testlocaties bij lokale evenementen.
Fractievoorzitter Nick van Egmond wil testlocaties bij lokale evenementen. (Foto: archief)

KAAG EN BRAASSEM- D66 wil testlocaties in Kaag en Braassem rondom evenementen door mobiele testlocaties te realiseren in de gemeente. Op die manier is het volgens de sociaalliberalen voor organisatoren en bezoekers eenvoudig om op een veilige manier evenementen mogelijk te maken en te bezoeken. 

Hierover heeft de fractie van de D66 Kaag en Braassem vragen gesteld aan het college van B&W. De fractie is erg blij dat de coronamaatregelen zijn versoepeld. Ze schrijft in haar brief aan het college dat zij hoopt dat de inwoners en ondernemers in de gemeente weer dezelfde creativiteit evenementen organiseren als voor de coronacrisis. Maar dat de partij ook ziet dat het met de veranderende regels lastig is voor organisatoren om te weten aan welke eisen zij precies moeten voldoen. Zij vragen daarom dan ook wat de gemeente doet om organisatoren te helpen en te ondersteunen.

Testen

D66 vraagt speciale aandacht voor het zogeheten 1G beleid bij binnenevenementen. Fractievoorzitter Nick van Egmond: “D66 ziet dat dit voor het organiseren en bezoeken van evenementen lastig en een drempel kan zijn. Zeker omdat het in Kaag en Braassem niet mogelijk is om te testen op corona.”

Van Egmond stelt dat bezoekers die bijvoorbeeld het hele weekend de Veen Gaat Vreemd of Meddle festival willen bezoeken minimaal twee keer heen en weer moeten naar Alphen aan den Rijn of Leiden.

De partij vraagt het college om samen met de organisatoren en de gezondheidsdiensten te kijken hoe testlocaties kunnen worden gerealiseerd. “Zo werk je als gemeente optimaal mee aan het veilig openen van de samenleving. Volgens mij hebben we dit soort creatieve ideeën nodig voor het nieuwe normaal”, aldus Van Egmond.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda