Wat doen jongeren tegenwoordig om van stress af te zijn?

Zorg
Steeds meer mensen kampen met een burn-out in Nederland.
Steeds meer mensen kampen met een burn-out in Nederland. (Foto: Aangeleverd)

Steeds meer mensen kampen met een burn-out in Nederland. Dit geldt al helemaal voor jongeren. Meestal komt dit doordat ze te veel stress hebben door zaken als werk of het privéleven. Daarom kijken jongeren steeds meer naar methodes om van deze stress af te komen. Daarbij zijn er verschillende opties waar ze vaak voor kiezen. Ben jij benieuwd wat deze opties zijn? In deze blog zetten we ze voor je op een rij.

Af en toe wat hhc

Een manier voor jongeren om van stress af te komen die steeds meer aan populariteit wint, is het gebruik van Hexahydrocannabinol (HHC). Dit is een natuurlijk voorkomende chemische verbinding die voorkomt in marihuana en hennep planten. HHC is het belangrijkste psychoactieve bestanddeel van cannabis en kan bij consumptie krachtige euforische effecten veroorzaken. Bij consumptie bindt HHC zich aan cannabinoïde-receptoren in het hele lichaam en in de hersenen, wat verschillende fysiologische reacties teweegbrengt, waaronder een toename van ontspanning en een afname van stress. Jongeren nemen HHC op verschillende manieren, maar een hhc vape kopen is momenteel de populairste methode van consumptie.

Een biertje op zijn tijd

Jongeren gebruiken ten tweede soms bier om stress en angst te verminderen. Hoewel dit een ongezond copingmechanisme kan zijn, vinden sommige mensen dat de effecten van alcohol spanning en stress op korte termijn kunnen verlichten. Het is echter belangrijk op te merken dat overmatig alcoholgebruik het stressniveau na verloop van tijd kan verhogen en andere negatieve gevolgen voor de gezondheid kan hebben. Daardoor is het verstandig om als jongere een biertje te nemen zoveel mogelijk te beperken en alleen in noodgevallen te overwegen.

Intense sportsessies

Verder nemen jongeren vaak deel aan intensieve sportsessies om hun stress te beheersen. Deze sessies kunnen bestaan uit sporten zoals voetbal, hardlopen, zwemmen, of een andere fysieke activiteit waarmee ze energie kwijt kunnen en de spanning die ze voelen kunnen verlichten. Dit soort lichaamsbeweging kan de angst verminderen en een gevoel van voldoening geven, waardoor het niet meer dan logisch is dat hier zo vaak voor wordt gekozen.

Met vrienden afspreken

Jongeren gebruiken tot slot sociale contacten met vrienden vaak als een manier om te ontstressen. Afspreken met vrienden voor een etentje, een film, of zelfs gewoon een kopje koffie is een effectieve manier voor jongeren om even afstand te nemen van hun dagelijkse stress en te genieten van wat quality time met mensen om wie ze geven. Omdat deze evenementen meestal luchtig zijn, zorgen ze voor de noodzakelijke adempauze die veel jongeren nodig hebben om zich fris te voelen en zijn ze weer beter uitgerust om hun dagelijkse verantwoordelijkheden aan te kunnen. Dit is met afstand de gezondste manier om van stress af te komen.

Deze publicatie valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Meest gelezen


Lees nu de laatste editie van het lokale Nieuwsblad.

Agenda