John, Leo en Koos krijgen Koninklijke onderscheiding van de gemeente Koggenland

Algemeen
Leo Vlaar, Koos Otten en John de Boer  kregen 26 april een Koninklijk lintje van de gemeente Koggenland.
Leo Vlaar, Koos Otten en John de Boer kregen 26 april een Koninklijk lintje van de gemeente Koggenland. (Foto: aangeleverd)

Drie Koggenlanders ontvingen maandag 26 april een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Monique Bonsen bezocht die dag persoonlijk de drie gedecoreerden, om hen te verrassen en te vertellen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om hen te benoemen in een ridderorde.

Burgemeester Bonsen: “Inwoners die zich vrijwillig inzetten voor de gemeenschap, zijn van onschatbare waarde. Juist nu is het zo belangrijk dat je op elkaar kunt bouwen en aandacht hebt voor elkaar. Dat maakt voor mensen, verenigingen en dorpen het verschil. De grote betrokkenheid, inzet en toewijding die deze drie inwoners al heel lang laten zien, maakt echt indruk op mij. Ik ben dan ook verheugd dat ik de eer krijg hen hiervoor te bedanken door hen te onderscheiden met een Koninklijke Onderscheiding.”

John de Boer uit Ursem was 23 jaar voorzitter van de Oranjevereniging Ursem ’46. Hij was altijd een zeer actieve bestuurder en met name door hem is het te danken dat de Oranjevereniging Ursem ’46 nog bestaat. Daar de Oranjevereniging Ursem ’46 in april 2021 maar liefst 75 jaar bestaat, maakt het nog mooier dat John gedecoreerd is. Sinds 2016 bekleedt hij de functie van voorzitter bij de Tennisclub Ursem en leverde hij een belangrijke bijdrage om de Tennisclub weer tot een bloeiende vereniging te maken. John was twee keer prins van de carnavalsvereniging, nog altijd lid van de vereniging en ondersteunt hij het bestuur. Hij zet zich ook in voor allerlei andere vrijwilligersbezigheden. Zoals het verzorgen van gezellige (spelletjes) middagen voor ouderen en het regelen van spelletjes tijdens de busreis met betrekking tot de uitwisseling tussen Ursem en Stierstadt (Duitsland).

Leo Vlaar uit Obdam heeft al ruim twintig jaar zitting in het bestuur van de Amateurstuindersvereniging. Hij doet er alles aan om de vereniging optimaal te laten functioneren. Niets is hem te veel om alles in goede banen te leiden. Binnen amateurvoetbal Victoria-O staat Leo bekend als sportman in hart en nieren. Hij zet zich al sinds de jaren ‘70 in voor de vereniging. Onder andere in de functies bestuurslid en secretaris. Voor de voetballende jeugd, is niets hem te veel. Leo maakt ook al sinds 1980 deel uit van het bestuur van de Sporthal in Obdam. Hij heeft hier vanaf het begin diverse bestuursfuncties bekleed. Sinds een aantal jaar is hij nu beheerder van het gebouw.

Koos Otten uit Zuidermeer zet zich in voor de leefbaarheid van het dorp. Hij doet dat sinds 2000 als voorzitter van de parochieraad van de Parochie St. Georgius te Spierdijk en Zuidermeer. Hij is ook de grote stimulator voor de functieveranderingen van het voormalige kerkgebouw Zuidermeer waar nu een wijksteunpunt/dorpshuis is gerealiseerd. De herinrichting van de pastorie en halve kerk is met veel betrokkenheid en toewijding door onder meer Koos vormgegeven. Ook is hij bestuurlijk vertegenwoordiger bij diverse projecten in het dorp. Hij heeft geholpen bij het opzetten van een busdienst door vrijwilligers voor de Stichting Warm Thuis en is daar zelf vanaf de start van die vervoersdienst actief bij betrokken als vrijwilliger en chauffeur. Daarnaast is hij vrijwilliger in het dorpshuis, bij het WMO loket en beheerder en administrateur van de begraafplaats.

Heren, van harte gefeliciteerd met de versierselen.