Trienke Minkema uit de Goorn schrijft boeken voor mensen die zoekende zijn

Algemeen
Trienke Minkema schreef haar tiende boek.
Trienke Minkema schreef haar tiende boek. (Foto: aangeleverd)

Trienke Minkema (70) uit De Goorn presenteerde vrijdag 11 februari haar nieuwste boek ‘Onder de grote vleugelen van de genade’. Ze heeft dit boek, net als al haar overige werk, in eigen beheer uitgegeven.

De schrijfster is geboren en getogen in Schoorl, maar woont al vijftig jaar in De Goorn. Haar boeken zijn bestemd voor mensen die zoekende zijn en soms de draad van hun leven niet meer weten op te pakken. Zelf heeft zij ook het nodige meegemaakt. En dat vormde haar tot wie ze nu is; vastberaden en een mensenmens.

“Mijn leven heeft bepaald welke richting ik uit moest gaan. In mijn jeugd veel eenzaamheid gekend, maar na een innerlijke crisis op mijn 35e zag ik opeens het licht, toen ging de knop om en werd ik een mensenmens. Alsof opeens het kwartje viel hoe ik moest leven. Daarvoor was het meer een overleven. Ik leefde zoals mij dat geleerd was en zoals het ‘hoorde’, maar na mijn crisis bewandelde ik mijn eigen levenspad en leefde mijn innerlijke waarheid. Ik werd steeds meer ‘mijzelf’ “, laat Trienke weten.

Cursussen

Trienke gaf 21 jaar lang cursussen op het gebied van innerlijke ontwikkeling. Zij gebruikte daarbij haar eigen dromen als haar belangrijkste inspiratiebron. “Als je jouw dromen zelf weet te ontrafelen, dan zijn deze een leidraad in je leven. Iedere cursist en cliënt heeft mij delen van mijzelf laten zien, waardoor ook ik nog iets kon bijschaven om een completer en heel mens te worden.” Haar persoonlijke adviezen zijn handreikingen en zetten mensen ertoe aan om aan de slag te gaan met hun eigen creatieve vermogens en talenten. “De mogelijkheden om eigen oplossingen te vinden bij persoonlijke vraagstukken zijn onbeperkt, maar uiteraard is er wel enige bereidheid voor nodig als je zelf aan de slag gaat. Alleen dan leer je jezelf kennen en ontdekken.”

Handvat

Het nieuwste boek ‘Onder de grote vleugelen van de genade’ is bedoeld als een handvat voor diegenen die meer willen weten over hun innerlijke wereld en op welke manier zij met hun dromen kunnen werken. Er staan, behalve een groot deel van haar eigen dromen en ervaringen, ook enkele dromen van anderen in beschreven. Trienke geeft een heldere duiding van al deze dromen. Er staan eenvoudige creatieve opdrachten bij elk hoofdstuk, die voor eenieder gemakkelijk te begrijpen zijn.

Stuur voor meer informatie of het bestellen van het boek een e-mail naar info@trienke.com of kijk op www.trienke.com.