Tweede plaats voor danstalentjes Dance Stars Studio

Algemeen
Vlnr. Daphne, Puck, Semm, Saar, Isis, Isis, Naomi, Nikki, Nikki, Amber, Elin, Wieke en Marit.
Vlnr. Daphne, Puck, Semm, Saar, Isis, Isis, Naomi, Nikki, Nikki, Amber, Elin, Wieke en Marit. (Foto: Aangeleverd)

OBDAM - Drie keer in de week trainen ze, het wedstrijdteam van Dance Stars Studio in Obdam. De meiden van dit team komen uit Hensbroek en Obdam en zijn tussen de acht en twaalf jaar. Onder de naam ‘EDS Juniors’ hebben ze afgelopen weekend meegedaan aan hun eerste danswedstrijd in Oosterhout. En met succes! Ze werden tweede!

Dansdocente Elise Bakker is erg trots op haar team. “Het was hun eerste wedstrijd en de spanning was heel hoog. Ze hebben het heel goed gedaan voor zo’n eerste keer!” Deze wedstrijd was misschien niet de spannendste, omdat er in hun categorie maar drie teams in totaal meededen. Dat zijn er soms meer dan tien. Desalniettemin moet je ergens beginnen. 

Heel mooi doel

Het wedstrijdteam traint drie keer in de week met een reguliere, technische en wedstrijdles, om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op wedstrijden die vier à vijf keer per jaar door heel Nederland worden georganiseerd. Elise: “We willen zo’n beetje alle wedstrijden mee gaan doen en zullen steeds beter worden. Via deze wedstrijden, die door verschillende organisaties worden georganiseerd, kun je naar de Nederlands kampioenschappen en daarna de Europese. Een heel mooi doel om naartoe te streven.”

Genieten

Dat het team heel trots kan zijn is een feit. Ze konden met een mooie beker naar huis. Ondanks alle zenuwen hebben de meiden genoten. Dat laatste vindt Elise heel belangrijk. “Het is belangrijk om te genieten, ook tijdens een wedstrijd. En als je fout gaat? Dan blijf je lachen!”

VANESSA KIRUNDA-APPELMAN