Diamanten bruidspaar Zonneveld-Groen

Algemeen
Gré en Gé werden door burgemeester Bonsen gefeliciteerd met hun diamanten huwelijk.
Gré en Gé werden door burgemeester Bonsen gefeliciteerd met hun diamanten huwelijk. (Foto: Corrie Bos)

Gé Zonneveld en Gré Zonneveld-Groen wonen in de Vijverstate en waren dinsdag 10 mei zestig jaar getrouwd.

Ook Corrie Bos ging even op bezoek. “Op de eerste verdieping van het woonzorg appartementencomplex was de voordeur prachtig versierd bij het diamanten bruidspaar, die daar een heel gelukkig leven leiden. Het echtpaar heeft twee zoons en twee kleinzoons en vierden het jubileum al op zaterdag 7 mei. Ook hadden ze zondagmorgen een viering in de kerk.”

Het toeval wilde dat zij elkaar leerde kennen op een verlovingsfeest in Hoorn. Gé ging er heen vanuit Uitgeest, vanwege zijn baas, en Gré vanuit Grosthuizen, door haar vriendin. Hoe wonderlijk kan het zijn. 

Het bruidspaar woonde elf jaar in Uitgeest, daar zijn ook de kinderen geboren. Via zijn werkgever Zeeman werd er een stuk grond gekocht in Berkhout. Op 15 januari ging toen de eerste paal de grond in en op 15 juni werd het huis opgeleverd. Daar hebben ze 46 jaar gewoond en nu alweer drie jaar in de Vijverstate. Door zijn werk als hoofdopzichter kwam Gé overal en maakte veel kilometers, maar nam ook de tijd om de klok in de Berkhouterkerk te onderhouden. Ook was hij lector in de kerk van De Goorn. Gr® was actief voor de Zonnebloem, het KVG en het Melanie Project. Zolang het gaat blijft het paar fietsen, golven en bridgen. “Dat houd ons jong”, vertelt het gelukkige bruidspaar, die het hartstikke leuk hebben met elkaar. Overal in de huiskamer stonden of hingen heel veel wenskaarten.