De jaarrekening van Koggenland is positief.
De jaarrekening van Koggenland is positief. (Foto: Bas Beentjes)

Positief resultaat Koggenland jaarrekening 2021

Algemeen

Corona was in 2021 volop aanwezig en het virus had grote invloed op de samenleving. Diverse keren werden de landelijke coronamaatregelen versoepeld en weer aangescherpt. 

Inwoners, ondernemers, maatschappelijke partners, bestuur en organisatie toonden dat jaar hun veerkracht en zorgden samen voor het beperken van de gevolgen van de coronacrisis. Gemeente Koggenland sluit de jaarrekening van 2021 af met een positief resultaat van 2.664.000 euro. 

Het college presenteerde op 20 juni de jaarrekening 2021 aan de gemeenteraad. In de jaarrekening 2021 legt het college verantwoording af aan de gemeenteraad over de uitvoering van de begroting 2021, het vastgestelde beleid en de in de begroting opgenomen activiteiten.

Wethouder Bart Krijnen: “We presenteren de raad een zeer solide jaarrekening. Ondanks de uitdagingen die corona in 2021 nog met zich meebracht, is onze financiële positie sterk en hebben we een gezond Woning- en Grondbedrijf. Oog hebben voor elkaar en samen resultaten boeken gingen hand in hand. De inhoud van de jaarstukken laat dat goed zien. Ik leg met veel plezier de jaarrekening namens het college voor aan de raad.” 

Drie onderdelen

De jaarrekening van de gemeente Koggenland bestaat uit drie onderdelen, te weten: de algemene dienst, het Grondbedrijf en het Woningbedrijf. De algemene dienst, waar alle baten en lasten van de gemeente worden verantwoord, laat een positief resultaat zien van 755.000 euro. Dit is onder andere te herleiden naar het feit dat de gemeente hogere inkomsten voor bouwleges ontving. Het Grondbedrijf laat een positief resultaat van 504.000 euro zien. Het resultaat van het Woningbedrijf is een optelling van meerdere posten. De ‘overspannen’ woningmarkt draagt bij aan een hogere boekwinst op verkochte woningen dan verwacht. Het resultaat van het gemeentelijk woningbedrijf betreft een incidenteel voordeel van 1.405.000 euro. 

Online

De jaarrekening 2021 is voor belangstellenden digitaal te raadplegen via https://raad.koggenland.nl/Vergaderingen/Gemeenteraad-1/2022/20-juni/19:30. De raadsvergadering waarin de jaarrekening aan de raad wordt gepresenteerd is online live te volgen via deze site.

Afbeelding
Snel een boodschap doen? Laat je huisdier nooit achter in de auto! Algemeen 2 aug, 11:00
Afbeelding
Zonnebloemmiddag bij Ada en Piet Bakker in Avenhorn Algemeen 1 aug, 10:07
Afbeelding
Dierenarts waarschuwt voor grasaren: ‘Kans op blijvend letsel bij honden’ Algemeen 28 jul, 16:24
Afbeelding
Foto-expositie met gouden randje voor Theo Fokkema Algemeen 25 jul, 12:10
Afbeelding
Taalhuis heeft al 300 mensen geholpen Partnerbijdrage 21 jul, 08:00
Afbeelding
Warm weer zorgt voor wespenplagen in Westfriesland Algemeen 20 jul, 14:30
Afbeelding
Boerenverstand Partnerbijdrage 20 jul, 11:44
Afbeelding
LTO op bezoek in gemeenten Koggenland en Opmeer Algemeen 19 jul, 12:02
Afbeelding
Doe mee aan fotowedstrijd ‘Water. Geniet ervan!’ Algemeen 19 jul, 10:35
Afbeelding
Noord-Hollanders: deze zomer iets vaker een belletje of appje naar ouders of grootouders maakt verschil Oproep 18 jul, 17:41
Afbeelding
Studiefinancieringtips voor de zomer Algemeen 14 jul, 11:41
Afbeelding
Veilig zwemwater in de buurt Algemeen 14 jul, 11:05
Afbeelding
Jantien Dubbeldam wil herenigd worden met haar vriend Ton Algemeen 14 jul, 08:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Koggenland

Op Rodi Koggenland volg je het laatste nieuws uit Koggenland. Rodi Koggenland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Koggenland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Koggenland in je mailbox.