Openluchtconcert Muzieklust bij Brakenkerkje in Obdam

Algemeen
Boris Lutgerink (jongste lid) en Martien de Boer (oudste lid) van Muzieklust.
Boris Lutgerink (jongste lid) en Martien de Boer (oudste lid) van Muzieklust. (Foto: RG-Fotografie)

Stichting Aktie voor Muzieklust verzorgt op 3 juli een openluchtconcert bij het Brakenkerkje, aan de Dorpsstraat in Obdam. “Dit is voor de eerste keer op deze locatie”, laat secretaris Jan Dirk van ‘t Riet weten. “Wij zaten voorheen altijd op het parkeerterrein van de DekaMarkt op de Handelskade. Dit jaar lijkt de andere locatie ons erg fijn. Wij steunen daarmee indirect ook ’t Brakenkerkje. Dit is een mooie locatie waar ook enkele voorzieningen, waar wij gebruik van mogen maken, aanwezig zijn. Of dit een blijvende plek is, zal de toekomst uitwijzen.” 

Muzieklust bestond in 2020 honderd jaar. “We wilden toen eenmalig een groot feest geven in sporthal De Stap in Obdam, maar dat ging helaas niet door. We hebben diverse jubilarissen, dat wilden we toen ook vieren, ons oudste lid speelt al zestig jaar in de muziekvereniging en er zijn natuurlijk nog veel meer bijzondere momenten die we toe willen lichten. Muzieklust is een fenomeen in Obdam en altijd aanwezig bij Wielerronde, Sinterklaas en Kerstmis. Daarnaast geven wij jaarlijks eigen concerten. Maar door corona zijn die uitgesteld. Gelukkig kunnen we nu weer aan de slag. Iedereen doet dat met veel enthousiasme.”

Openluchtconcert

Het openluchtconcert van Muzieklust wordt elk jaar gehouden. “Door de maatregelen van de overheid kunnen we dit gelukkig weer sinds drie jaar organiseren. Het doel hiervan is geld op te halen voor Muzieklust om het spelen van een instrument betaalbaar te houden. Het moet van alle kanten leuk zijn om mee te doen. Omdat wij sponsorgeld inzamelen, blijft muziek maken betaalbaar. Alle leden hebben een ‘eigen’ instrument, welke beschikbaar wordt gesteld door de vereniging. Ook willen wij tijdens dit concert het belang van muziek maken naar voren brengen. Het spelen van muziek is goed voor lijf en geest.”

Nieuwe leden

Bij Muzieklust is er ruimte voor nieuwe leden. Om te weten wat de leden spelen, is het mogelijk om bij dit ludieke openluchtconcert te zijn. Kom 3 juli naar het Brakenkerkje en geniet van 13.00 tot 15.00 uur van onder meer Ambiance, As the deer, Dartmoor pictures, City Scapes, een compilatie van Amy Winehouse, Haven’t met you yet en The Eagles in Concert. Hoe dat klinkt? Kom luisteren en wie weet vind je het leuk om je aan te melden voor de fanfare of jeugdorkest.

De fanfare repeteert elke dinsdag van 19.45 tot 22.00 in dorpshuis De Brink en bestaat op dit moment uit 27 spelende leden (5 bugels, 5 trompetten, 2 trombones, 3 hoorns, 3 bassen, 2 baritons, 5 saxofonisten en 2 slagwerkers). De leden worden gedirigeerd door de heer Wim Hendriks. “We hebben momenteel twee leerlingen in opleiding bugel en hoorn, drie op saxofoon en twee slagwerkers. Ben je jong en heb je altijd een instrument willen bespelen, kom een keer langs voor een repetitie.
Het jeugdorkest repeteert om de week op maandag van 18.30 tot 19.30 uur. Een groep van jonge blazers aangevuld met slagwerk maakt onder leiding van Agaath Schouten de stap van een persoonlijke opleiding naar het in groepsverband repeteren en optreden. Dit allemaal met het oog op het toekomstig deel uitmaken van de fanfare.

Wie het leuk vindt om een keer een repetitie bij te wonen, kan gerust eens langskomen. 

Secretaris

Jan Dirk is bestuurslid van SAM en zet zich met veel enthousiasme in. “Ik ben vrijwilliger die, samen met de andere bestuursleden van Stichting Aktie voor Muzieklust (SAM), zich inzet om sponsorgeld in te zamelen voor de vereniging. Zelf speel ik geen instrument (klein beetje piano). Ik ben zo’n acht jaar geleden gevraagd om bij het bestuur te komen. Daar ging ik graag op in. Het is een leuke en enthousiaste club mensen met hart voor het dorp Obdam en Muzieklust. Het grappige is dat de andere bestuursleden ook geen instrument spelen, maar zich wel met hart en ziel inzetten om de vereniging levend te houden.”

Gratis

Het openluchtconcert is gratis toegankelijk voor iedereen die wel van een feestje houdt. “Aansluitend aan het optreden van Muzieklust geeft de band Sky Train (negenmans formatie) een optreden”, zegt Jan Dirk. “De bandleden spelen de beste soul-, disco- en danceclassics. Het feestje wordt dus nog even voortgezet.”

Meer informatie, kijk op www.muzieklust.nl