De organisatie van het festival heeft een mooi bedrag overhandigd aan Stichting Caritas Ukraine-Holland.
De organisatie van het festival heeft een mooi bedrag overhandigd aan Stichting Caritas Ukraine-Holland. (Foto: aangeleverd)

Uitreiking cheque Festival Obdam voor Oekraïne

Algemeen

In De Brink in Obdam vond zaterdag 25 juni de uitreiking plaats van de cheque met de opbrengst van het Festival Obdam voor Oekraine, die op 7 mei plaatsvond. De cheque van 9.404 euro werd uitgereikt aan de aanwezige bestuursleden van de Stichting Caritas Ukraine-Holland. 

De stichting besteedt dit geld aan bedden, matrassen en beddengoed voor een opvanghuis voor gehandicapten in Dynayets. Het opvanghuis heeft een capaciteit van 160 gehandicapten waarvan het merendeel 24-uurs zorg nodig heeft.

Het Festival Obdam voor Oekraïne bracht veel bedrijven en Obdammers in beweging. De organisatie verzette enorm veel werk om dit prachtige evenement mogelijk te maken. Al in een vroeg stadium besloot het bestuur van De Brink haar plannen voor het traditionele ‘Bevrijdingsfestival’ te wijzigen, het evenement in het teken te zetten van de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne en de opbrengst beschikbaar te stellen voor hulp aan de getroffenen in Oekraïne. 

Bestuursvoorzitter Peter Homan sprak, kort na het bekendmaken van de plannen, de volgende woorden: “Wat een leed en wanhoop, je hart breekt bij het zien van de afschuwelijke beelden. Wij waren het er intern al snel over eens dat wij ons festival gingen inzetten om de mensen in Oekraïne te helpen. Wij dopen het festival om in Festival Obdam voor Oekraïne. Alle baten komen ten goede aan Stichting Caritas Oekraïne. Deze stichting heeft haar magazijn in Hensbroek en organiseert periodiek transporten met hulpgoederen naar de Oekraïne. Directe hulp uitgevoerd door Oekraïense chauffeurs die precies weten waar de meegebrachte hulpgoederen zijn benodigd”. 

Het team van De Brink benaderde tal van organisaties en bedrijven om hen te vragen dit initiatief financieel te ondersteunen. De meesten van hen, reageerde direct positief en dat, tezamen met de warme steun van veel dorpsgenoten, brengt nu een prachtig bedrag op de cheque. De bestuursleden van Stichting Caritas toonden zich opgetogen bij het zien van de cheque. 

Afbeelding
Lisa leest voor Vrijwilligerspunt Partnerbijdrage 4 aug, 08:30
Afbeelding
Actrice en singer-songwriter Noa Zwan uit Medemblik is bezig bijtje Algemeen 4 aug, 08:00
Afbeelding
Gemeente Koggenland onderzoekt dienstverlening Algemeen 2 aug, 15:29
Afbeelding
Snel een boodschap doen? Laat je huisdier nooit achter in de auto! Algemeen 2 aug, 11:00
Afbeelding
Zonnebloemmiddag bij Ada en Piet Bakker in Avenhorn Algemeen 1 aug, 10:07
Afbeelding
Dierenarts waarschuwt voor grasaren: ‘Kans op blijvend letsel bij honden’ Algemeen 28 jul, 16:24
Afbeelding
Foto-expositie met gouden randje voor Theo Fokkema Algemeen 25 jul, 12:10
Afbeelding
Taalhuis heeft al 300 mensen geholpen Partnerbijdrage 21 jul, 08:00
Afbeelding
Warm weer zorgt voor wespenplagen in Westfriesland Algemeen 20 jul, 14:30
Afbeelding
Boerenverstand column 20 jul, 11:44
Afbeelding
LTO op bezoek in gemeenten Koggenland en Opmeer Algemeen 19 jul, 12:02
Afbeelding
Doe mee aan fotowedstrijd ‘Water. Geniet ervan!’ Algemeen 19 jul, 10:35
Afbeelding
Noord-Hollanders: deze zomer iets vaker een belletje of appje naar ouders of grootouders maakt verschil Oproep 18 jul, 17:41
Digitale krant

Meest gelezen

    Agenda

Het laatste nieuws uit Koggenland

Op Rodi Koggenland volg je het laatste nieuws uit Koggenland. Rodi Koggenland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Koggenland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Koggenland in je mailbox.