Zeger Bos is de beste!
Zeger Bos is de beste! (Foto: aangeleverd)

Zeger Bos winnaar Ondernemingsplan van het Jaar

Algemeen

Zeger Bos uit Avenhorn heeft de verkiezing gewonnen. Deze jaarlijkse wedstrijd organiseert het Horizon College als finale-onderdeel van het excellentieprogramma Ondernemerschap.

Zeger (20) volgt bij het Horizon College in Heerhugowaard de mbo-opleiding Vakman Ondernemer. Hij wist de jury te overtuigen met zijn ondernemingsplan van zijn bedrijf Bos Houtbewerking. Hij wil met zijn bedrijf een bijdrage leveren aan een circulaire, duurzame maatschappij door zich met zijn producten te onderscheiden ten opzichte van de massaproductie. Dat doe hij door zijn producten te produceren van natuurlijke en gerecyclede materialen. Hij maakt producten zoals houten tafels en snijplanken die op maat gemaakt en gepersonaliseerd kunnen worden van resthout. Zo levert Zeger een bijdrage aan een circulaire economie en biedt hij zijn klanten een duurzaam en uniek product.

Ruim tweehonderd ondernemingsplannen

Uit een totaal van ruim tweehonderd ondernemingsplannen waren tien studenten genomineerd om in een drie minuten durende elevatorpitch hun ondernemingsplan toe te lichten en de externe jury te overtuigen waarom juist dat plan het beste is. Tijdens het aansluitende panelgesprek kregen de finalisten pittige vragen voorgelegd.

Van hobby naar onderneming

Zeger is blij met de prijs. Hij heeft van zijn hobby zijn onderneming gemaakt. ‘Sinds mijn veertiende verkoop ik al huisaccessoires die ik zelf gemaakt heb van hout; van kapstokken tot plantenpotten, tot meubilair aan toe. Mijn passie is om mensen iets te verkopen waar ik ze tevreden mee stel, zo tevreden dat ze bij een verjaardag aan iedereen vertellen dat ze iets nieuws hebben gekocht.’

Onder de indruk

De jury, die zeer onder de indruk was van de kwaliteit van de plannen én de potentiële ondernemers bestond uit Martijn Dekker (partner DB Invest, adviseur Ondernemersklankbord), Dick Hakkenbroek (voormalig eigenaar Belvilla, directeur Villa XL), Mireille Kaptein (algemeen directeur Kaptein en Zakenvrouw van het Jaar 2019) en Nick Kraakman (winnaar Ondernemingsplan van het Jaar 2021).

Bewijs van Excellentie

Alle finalisten ontvingen een Bewijs van Excellentie en een mooi aandenken. Voor de winnaar was er een glazen standaard, een cheque voor een gratis coachingstraject van het Ondernemersklankbord en een cheque ter waarde van 250 euro. De verkiezing vond dinsdagavond 28 juni plaats op de locatie Bed & Business van het Horizon College in Heerhugowaard.

Afbeelding
Lisa leest voor Vrijwilligerspunt Partnerbijdrage 4 aug, 08:30
Afbeelding
Actrice en singer-songwriter Noa Zwan uit Medemblik is bezig bijtje Algemeen 4 aug, 08:00
Afbeelding
Gemeente Koggenland onderzoekt dienstverlening Algemeen 2 aug, 15:29
Afbeelding
Snel een boodschap doen? Laat je huisdier nooit achter in de auto! Algemeen 2 aug, 11:00
Afbeelding
Zonnebloemmiddag bij Ada en Piet Bakker in Avenhorn Algemeen 1 aug, 10:07
Afbeelding
Dierenarts waarschuwt voor grasaren: ‘Kans op blijvend letsel bij honden’ Algemeen 28 jul, 16:24
Afbeelding
Foto-expositie met gouden randje voor Theo Fokkema Algemeen 25 jul, 12:10
Afbeelding
Taalhuis heeft al 300 mensen geholpen Partnerbijdrage 21 jul, 08:00
Afbeelding
Warm weer zorgt voor wespenplagen in Westfriesland Algemeen 20 jul, 14:30
Afbeelding
Boerenverstand column 20 jul, 11:44
Afbeelding
LTO op bezoek in gemeenten Koggenland en Opmeer Algemeen 19 jul, 12:02
Afbeelding
Doe mee aan fotowedstrijd ‘Water. Geniet ervan!’ Algemeen 19 jul, 10:35
Afbeelding
Noord-Hollanders: deze zomer iets vaker een belletje of appje naar ouders of grootouders maakt verschil Oproep 18 jul, 17:41
Digitale krant

Meest gelezen

    Agenda

Het laatste nieuws uit Koggenland

Op Rodi Koggenland volg je het laatste nieuws uit Koggenland. Rodi Koggenland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Koggenland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Koggenland in je mailbox.