Paspoort aanvragen in de gemeente koggenland

Algemeen
Vraag op tijd je paspoort aan en voorkom problemen bij de douane.
Vraag op tijd je paspoort aan en voorkom problemen bij de douane. (Foto: Pixabay)

Ga je deze zomer naar het buitenland? Check dan ruim van tevoren of je paspoort nog wel geldig is! Wanneer dat niet het geval is, moet je voor het aanvragen van een nieuw paspoort een afspraak maken in het stadhuis aan Middenhof 2 in De Goorn. Let op: in landen buiten de EU moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst. 

Het paspoort is zes werkdagen na de aanvraag klaar. Slim is om bij de aanvraag direct een vervolgafspraak te maken om die weer op te halen. Bij een spoedaanvraag is het paspoort na maximaal twee werkdagen klaar. Ook kun je ervoor kiezen om het paspoort te laten bezorgen.  

Een paspoort is tien jaar geldig voor volwassenen. Voor personen tot 18 jaar is dit vijf jaar. In de gemeente Koggenland betalen volwassenen vanaf 18 jaar voor hun paspoort 75,80 euro. Voor kinderen tot 18 jaar zijn de kosten 57,30 euro. Bij een spoedaanvraag komen daar nog kosten bij, dan betaalt een volwassene 127,40 euro en kinderen onder 18 jaar 108,90 euro.

Identiteitskaart

Een identiteitskaart is ook een optie. Dat kost voor een volwassene 68,50 euro en voor kinderen onder de 18 jaar 36,95 euro. Met een spoedaanvraag kost het voor personen vanaf 18 jaar 120,10 en tot 18 jaar 88,55. Kijk op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/paspoort-en-identiteitskaart/vraag-en-antwoord/naar-welke-landen-reizen-met-nederlandse-identiteitskaart in welke landen dit document geldig is.

Pasfoto en oude documenten

Neem bij de aanvraag van een document een pasfoto mee die niet ouder is dan zes maanden. En natuurlijk je paspoort of identiteitsbewijs. Ook als je een document voor je kind aanvraagt. Vergeet niet het oude document mee te nemen als je het nieuwe ophaalt. Die wordt dan ingenomen.