Joey en Jack Koster zamelen kroonkurken en harde plastic doppen in. Helpt u mee?
Joey en Jack Koster zamelen kroonkurken en harde plastic doppen in. Helpt u mee? (Foto: aangeleverd)

Joey en Jack uit Zuidermeer verzamelen kroonkurken en plastic doppen voor goede doelen

Algemeen

Joey (8) en Jack (6) Koster uit Zuidermeer zamelen sinds eind maart kroonkurken en plasticdoppen in voor twee goede doelen. Dat zijn Stichting Opkikker en het Zeldzame Ziekten Fonds. Voor hun ouderlijk huis staan twee grote rolcontainers, de ene container voor kroonkurken en de andere voor hard plastic doppen. 

“De jongens begonnen met sparen voor een grote trampoline voor in de tuin voor prikkelverwerking”, laat ouders Maria en Ron weten. “Ze schoven dit aan de kant om te sparen voor de stichtingen waar we op pad mee zijn geweest, zodat andere kinderen ook kunnen genieten van een Opkikker.” Vrijwel alle inwoners van het dorp sparen mee met de jongens. dat betekende dat na de kermis in Zuidermeer, in juni, er geen kroonkurk meer bij paste in de container. Samen met buurman Wim Smit brachten de jongens de inhoud van de container naar de metaalhandelaar. Die vond de actie zo goed dat hij een mooi prijs gaf. De familie Smit verdubbelde dat bedrag als sponsoring. Joey en Jack haalden hierdoor al een mooi bedrag op voor beide stichtingen.

Onderscheiding

Jack was nog maar 4 jaar oud toen hij een speciale onderscheiding als Opkikkerambassadeur in ontvangst nam. Deze kreeg hij vanwege zijn fantastische inzet voor zijn zieke lotgenoten. Jack heeft het zeldzame Kabuki syndroom - is een zeldzame ontwikkelingsstoornis - en mocht daarom, met zijn gezin, deelnemen aan een Opkikkerdag. Jack zet zich sindsdien in voor Stichting Opkikker als ambassadeur. Hij hoopt op deze manier ook andere gezinnen te helpen. 

Stichting Opkikker

Stichting Opkikker verzorgt lichtpuntjes voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Tijdens een Opkikkerdag wordt het hele gezin ontzorgd met een op maat gemaakt activiteitenprogramma, op basis van de wensen van alle gezinsleden. Wie een Opkikkerdag heeft gehad, kan ambassadeur van de stichting worden. Zo probeert de stichting deze kinderen trots, eigenwaarde, verantwoordelijkheid, sociaal contact en kracht te geven. De kinderen zetten zich geheel vrijblijvend in om andere gezinnen met een ziek kind ook een dag ontspanning te bieden. Met deze stichting ging het gezin vorig jaar naar Duinrell en dit jaar naar Walibi. Moeder Maria: “Op Jack zijn Opkikkerdag hebben we verschillende dingen gedaan, maar het allermooiste vindt hij zijn rit in de brandweerwagen en muziek maken met de Kinderband. Meer weten wat Stichting Opkikker doet? Neem een kijkje op www.opkikker.nl

Zeldzame Ziekten Fonds

Het Zeldzame Ziekten Fonds is opgericht in 2005 en brengt zeldzame ziekten meer onder de aandacht in Nederland. Het fonds vindt het onacceptabel dat er zo weinig aandacht is en middelen zijn voor de strijd tegen zeldzame ziekten. Vaak staan de patiënten er alleen voor. Onverteerbaar is het dat de overheid heel veel geld beschikbaar stelt voor bekende ziekten, terwijl iedereen recht heeft op passende zorg. Meer informatie staat op www.zzf.nl . Met de stichting ging het gezin vorig jaar naar de Efteling. 

Meesparen?

Maar de jongens hebben ambitie en willen meer. Meesparen? Aan Overtoom 17 in Zuidermeer staan de containers om kroonkurken en harde plastic doppen in te doen. Daar kan nog wel wat bij. Haal de doppen van de sap- of melkpakken. Geeft u een feestje? Vergeet niet de doppen van de wijnpakken én kroonkurken te sparen. Alles om Joey en Jack een zo hoog mogelijk bedrag te gunnen om te overhandigen aan hun goede doelen.

Joey en de ingezamelde doppen en kurken.
Afbeelding
WK-shirt Rode Duivels te controversieel voor Qatar Oranje 23 nov, 08:00
Afbeelding
Alle ogen gericht op de goudhaantjes tijdens WK Qatar Oranje 22 nov, 16:42
Afbeelding
Stop die weggooicultuur en kom naar het Repair Café in Obdam Algemeen 22 nov, 13:30
Afbeelding
Inzameling op 26 november voor Voedselbank in Obdam Algemeen 22 nov, 11:20
Afbeelding
Jaarvergadering en jubileumfeest club van 100 RKEDO in De Goorn Sport 22 nov, 10:44
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (3 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
Oranje en het WK: zo deed Nederland het de afgelopen jaren op het WK VIDEO 20 nov, 12:41
Afbeelding
Wat is Kerst? Waarom vieren we het op 25 en 26 december? Zo zit het Algemeen 20 nov, 07:45
Afbeelding
Auto te water langs de Venneweg in Berkhout 112-nieuws 17 nov, 15:12
Afbeelding
Revue Niets is wat het lijkt in Café De Ridder in Berkhout Verenigingen 17 nov, 10:00
Afbeelding
Zo krijg je korting voor kaarten voor de Castle Christmas Fair Algemeen 17 nov, 09:40
Afbeelding
WINNEN! Doe mee met de WK-QUIZ, scoor en win! Winactie 16 nov, 16:00
Afbeelding
Een fijne pakjesavond voor iedereen dankzij Actie Pepernoot Algemeen 16 nov, 15:05