Mevrouw Weel uit De Goorn wordt 100 jaar

Algemeen
Mevrouw Weel wordt 10 september 100 jaar. Van harte gefeliciteerd!
Mevrouw Weel wordt 10 september 100 jaar. Van harte gefeliciteerd! (Foto: aangeleverd)

Voor sommigen misschien een heel speciaal moment, maar voor de familie Weel eigenlijk heel gewoon. Moeder Weel wordt zaterdag 10 september 100 jaar. “Mijn moeder is nog elke dag in touw”, zegt Carolien, “ze houdt erg van weggaan, uit eten, klaverjassen (afgelopen seizoen kampioen!), rummycubben en breit voor iedereen die dat wil een stel sokken. Ze vindt alles erg gezellig.”

De negen kinderen van mevrouw Weel, ze woont in Rozenstaete in De Goorn, zorgen per toerbeurt dat ze elke dag bij moeders langsgaan. “Als we binnenkomen heeft mijn moeder alles al in de puntjes geregeld. Ze is zelf slechtziend, maar nog zeer scherp en alert en regelt dus alles zelf. Wel helpen haar om de dingen die ze in haar hoofd heeft uit te voeren, bijvoorbeeld boodschappen doen. En aangezien we er nog allemaal zijn, kunnen we dat met elkaar doen.”

Luchtballon

Mevrouw Weel blijft nog altijd zeer actief. “Vijf jaar geleden ging ze nog mee met een luchtballon”, vertelt Carolien, “en ze wil nog graag met ons op pad. Ze is aankomende zaterdag jarig, maar dan gaan we naar mijn broer Richard, want hij is geboren op mijn moeders verjaardag. En dan gaan we samen lekker uit eten. Op haar menu staan lekkere slibtongetjes. Ze ziet daar erg naar uit. Vanaf maandag een week naar de Eemhof. Die week staat in het teken van onze moeder. Zodra ze vrijdag thuis is, denk ik dat ze als eerste zal zeggen: ‘even de was in de wasmachine doen, dan draait ie maar’. We helpen haar graag, ze krijgt nu wat ongemakken omdat ze wat ouder wordt, maar ze is zo sterk als een beer. Ik denk dat ze goede genen heeft en die ook heeft doorgegeven, want we zijn er, behalve één kleinkind, eigenlijk allemaal nog. Dus wat voor de één heel bijzonder is, is voor ons heel normaal.”