MoxCon: grootste bordspellenbeurs op 18 september in Alkmaar

Algemeen
Speel ook mee tijdens de MoxCon in Alkmaar.
Speel ook mee tijdens de MoxCon in Alkmaar. (Foto: MoxCon)

De derde editie van bordspellenbeurs MoxCon wordt zondag 18 september gehouden in de Grote Sint-Laurenskerk in Alkmaar. Tussen 10.00 en 17.00 uur genieten liefhebbers van meer dan 25 exposanten die spellen uitleggen, het Nederlands kampioenschap Saboteur, drie soorten Magic the Gathering toernooien en nog veel meer op het gebied van spellen en reenactment. Het ruime aanbod en de prachtige locatie maken het een echt dagje uit voor de hele familie en zeker voor spelliefhebbers.

Naast demonstraties van de bekende spellen worden op MoxCon ook exclusieve spellen en spelmogelijkheden aangeboden. Zo geeft Amsterdam Board Game Design nieuwe bordspellen uit op het MoxCon Design plein. Veel van deze spelen worden voor het eerst gespeeld en zijn alleen nog via Kickstarter te verkrijgen. 

Ook comics-fanaten kunnen hun hart ophalen op de beurs. Op zoek naar die ene comic? Zodiac Collectables is dit jaar voor het eerst aanwezig op de beurs en biedt een groot deel van haar volledige voorraad van 30.000 comics aan.

Reenactment en Pokémon

Voor de reenactment hobbyisten is Cooper’s Choice aanwezig. De leden geven advies en bieden de fijnste handwerken aan die niet te onderscheiden zijn van originele uniformen uit o.a. het Napoleon tijdperk. Daarnaast is voor Pokémon-fanaten special guest Pim van Valkengoed, beter bekend als Monkeloid, aanwezig. Hij heeft van alles mee op het gebied van de Pokémon trading card game. Monkeloid heeft een succesvol Twitch-streamkanaal waarop hij dagelijks pakjes met kaarten open maakt en bespreekt. MoxCon is de kans om hem te ontmoeten!

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur à 5 euro de stuk, maar ook online boeken is mogelijk: een vroegboekticket  kost 3,50 euro. Eropuit met het hele gezin? Betaal voor een gezinsticket 13,50 euro. 

Meer informatie staat op https://www.moxcon.nl/ . Of kijk op Facebook of Instagram.

Speelplezier voor jong en ouder.