Kinderen vanaf 10 jaar kunnen ook meedoen met ELK.
Kinderen vanaf 10 jaar kunnen ook meedoen met ELK. (Foto: aangeleverd)

Doe 9 oktober mee aan de Estafette Loop Koggenland: samen sportief actief!

Algemeen

Samen met het gezin, vrienden, bedrijf of buurtjes meedoen met de Estafette Loop Koggenland (ELK) is nog mogelijk. Leon Scholte, medeorganisator van het evenement, laat weten: “Op dit moment zijn er zestien teams ingeschreven. Wij hebben plaats voor twintig tot dertig teams. Wacht niet te lang met inschrijven, want vol = vol. De inschrijving sluit op 6 oktober.”

Leon organiseert ELK samen met drie andere leden van ARO’88. “Helaas loop ik niet mee, want lopen is zeker mijn ding. Ik train twee tot drie keer per week bij de atletiekvereniging. Op zondag lopen we meestal in de Schoorlse Duinen. Jammergenoeg heb ik dit jaar blessures en corona gehad, waardoor ik de afgelopen maanden niet zo veel kon lopen. Maar dat gaat zeker weer komen. Als organisator coördineer ik dit sportieve evenement en ben ik de hele dag in touw om alles in goede banen te leiden.”

Estafette Loop Koggenland

De ELK is voor sporters die graag een halve of hele marathon willen lopen. Het mooie is dat ze dat op 9 oktober niet alleen hoeven te doen. Samen lopen: dat is niet alleen sportief, maar ook nog eens gezellig. Een team bestaat uit twee, drie of vier lopers. Daarnaast mag een team uitgebreid worden met maximaal twee fietsbegeleiders. Deelnemers lopen de estafette in de vorm van een run-bike-run. Eén loper loopt en de anderen volgen per fiets. Om de kilometer wordt er gewisseld van loper. 

Minimum leeftijd

Voor de halve marathon is de minimum leeftijd 10 jaar. Voor de hele marathon moet een deelnemer minimaal 13 jaar zijn. “Op dit moment zijn er nog geen ‘kinderteams’ ingeschreven”, meldt Leon. “Wel hebben we bijvoorbeeld bij de halve marathon een team dat bestaat uit moeder en dochter. We hebben contact met diverse basisscholen en hopen dat leerlingen en ouders enthousiast worden om deel te nemen. We verwachten overigens nog deelname vanuit de ARO’88 jeugd. Bij de hele marathon start een team bestaande uit vader, moeder, dochter en zoon. Ontzettend leuk om op die manier als gezin sportief actief te zijn.”

Verschillende niveaus

Deelnemers variëren qua leeftijd van 13 tot 70+. “Een heel divers gezelschap en niet alleen qua leeftijd, ook qua niveau. Zo’n estafettemarathon maakt het mogelijk dat lopers van verschillende niveaus een team kunnen vormen en zo samen sportief actief te zijn. Het zorgt voor een stukje verbinding dat je bij individuele loopjes minder ziet.”

Teams van buiten de regio

De ELK is niet alleen bedoeld voor inwoners uit de gemeente Koggenland. Iedereen kan zich inschrijven. “Bij de eerste editie, vorig jaar, was er een team uit Zoetermeer aan de start. Dit jaar komen de teams uit de regio. Niet alleen Koggenland, maar ook Heerhugowaard, Wognum, Hoorn en Opmeer zijn onder andere vertegenwoordigd. Wie belangstelling heeft om samen met zijn loopmaten een team te vormen, kan zich nog inschrijven via https://aro88.nl/elk-estafette-loop-koggenland/ . Daar staat uitgebreide informatie en het inschrijfformulier.”

Samen sportief actief

De start en finish van dit evenement is op het sportterrein van atletiekvereniging ARO’88, Stationsweg 8 in Obdam. Deelnemers starten tussen 11.00 en 13.30 uur. Het laatste team finisht rond 16.00 uur. Fout lopen kan niet, want de mooie route door Koggenland wordt volledig bewegwijzerd. “Estafette Loop Koggenland is een recreatief evenement. Het gaat vooral om samen sportief actief zijn. In de geest daarvan is er na afloop geen prijsuitreiking maar voor alle deelnemers iets te drinken en een hapje. Natuurlijk maken we wel een klassement op, maar niet op snelheid. De winnaar is het team dat de vooraf opgegeven gemiddelde snelheid zo goed mogelijk weet te benaderen”, besluit Leon.

Eén loper en de rest op de fiets. Na een kilometer wisselen.
Afbeelding
WK-shirt Rode Duivels te controversieel voor Qatar Oranje 23 nov, 08:00
Afbeelding
Alle ogen gericht op de goudhaantjes tijdens WK Qatar Oranje 22 nov, 16:42
Afbeelding
Stop die weggooicultuur en kom naar het Repair Café in Obdam Algemeen 22 nov, 13:30
Afbeelding
Inzameling op 26 november voor Voedselbank in Obdam Algemeen 22 nov, 11:20
Afbeelding
Jaarvergadering en jubileumfeest club van 100 RKEDO in De Goorn Sport 22 nov, 10:44
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (3 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
Oranje en het WK: zo deed Nederland het de afgelopen jaren op het WK VIDEO 20 nov, 12:41
Afbeelding
Wat is Kerst? Waarom vieren we het op 25 en 26 december? Zo zit het Algemeen 20 nov, 07:45
Afbeelding
Auto te water langs de Venneweg in Berkhout 112-nieuws 17 nov, 15:12
Afbeelding
Revue Niets is wat het lijkt in Café De Ridder in Berkhout Verenigingen 17 nov, 10:00
Afbeelding
Zo krijg je korting voor kaarten voor de Castle Christmas Fair Algemeen 17 nov, 09:40
Afbeelding
WINNEN! Doe mee met de WK-QUIZ, scoor en win! Winactie 16 nov, 16:00
Afbeelding
Een fijne pakjesavond voor iedereen dankzij Actie Pepernoot Algemeen 16 nov, 15:05