Een fijne pakjesavond voor iedereen dankzij Actie Pepernoot

Algemeen
Gun elk kind een onvergetelijke pakjesavond.
Gun elk kind een onvergetelijke pakjesavond. (Foto: Aangeleverd)

REGIO - Eén op de twaalf kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dat zijn ruim 300.000 kinderen die geen zorgeloze jeugd hebben. Steeds meer gezinnen moeten de eindjes aan elkaar knopen. Kinderen veren hierin vaak mee om hun ouders zoveel mogelijk te ontzien. Ook wanneer ze lopend naar school moeten, omdat er geen geld is voor een fiets. Of wanneer een nieuwe jas er niet in zit vanwege die hoge energierekening.

En dat zijn nog dingen die aan ze uit te leggen zijn… Maar hoe leg je aan een kind uit dat de Sint niets komt brengen op 5 december, omdat er geen geld is voor een cadeautje? Precies, dat doe je niet!

Actie Pepernoot 

Steun daarom Actie Pepernoot van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Zo zorgen we er samen voor dat kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond. Zodat ook zij in de decembermaand blij, zorgeloos en écht kind kunnen zijn. En hoewel dat onbetaalbaar is, is daar wel geld voor nodig.

Help je ook mee? Voor 25 euro maak je één magische pakjesavond mogelijk! Ga naar www.kinderhulp.nl/actiepepernoot.

Nationaal Fonds Kinderhulp

Kinderhulp is er voor al deze kinderen en jongeren tussen de 0 en 21 jaar en helpt onvoorwaardelijk. Met iets groots, of iets kleins. Iets dat deze kinderen de kracht geeft om mee te doen en ze te laten voelen dat ze erbij horen. In de provincie Noord- Holland zijn dit jaar al ruim 19.000 hulpvragen toegekend.