Inzameling op 26 november voor Voedselbank in Obdam

Algemeen
De Voedselbank heeft lang houdbare producten nodig. Kunt u helpen?
De Voedselbank heeft lang houdbare producten nodig. Kunt u helpen? (Foto: NH/ Archief)

De Missie Ontwikkeling en Vrede (MOV) groep van Obdam en Hensbroek houdt een inzameling voor de Voedselbank. De aftrap is tijdens de eerste adventviering op zaterdag 26 november om 19.00 uur in de Sint Victorkerk, Dorpsstraat 149 in Obdam. De heer J. van Holten van de Voedselbank geeft een toelichting. 

Op dit moment maken 120 gezinnen uit de regio gebruik van de Voedselbank. Wekelijks ontvangen zij een pakket met levensmiddelen. De laatste tijd hebben steeds meer huishoudens moeite om rond te komen van de maandelijkse inkomsten, door onder meer de dure energieprijzen. Daardoor stijgt het aantal huishoudens wat een beroep doet op Voedselbank.

De MOV groep vindt het belangrijk dat de voedselbank de ondersteuning aan gezinnen voortzet en verzorgt daarom een inzameling van onder meer pasta, rijst, koffie, thee, kruiden, groente in pot of blik, vis of vlees in blik, alsmede producten voor het ontbijt zoals hagelslag, jam en pindakaas. Let wel op de houdbaarheidsdatum! Ook shampoo en tandpasta en tandenborstels zijn welkom.

Levensmiddelen doneren kan bij de pastorie van de Sint Victorparochie op dins-, donder- en vrijdag tussen 09.00 en 11.00 uur en dinsdag tussen 14.00 en 16.00 uur. 

De actie wordt op zaterdag 17 december afgesloten met medewerking van het Langedijker Koor, met na afloop voor ieder een glaasje glühwein.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda