Slijterijen en supermarkten in Noord-Holland Noord scoren goed op naleving leeftijdsgrens

Algemeen
In het uitgaansleven wordt er in Noord-Holland Noord goed gecontroleerd op de leeftijdsgrens voor verkoop van alcohol.
In het uitgaansleven wordt er in Noord-Holland Noord goed gecontroleerd op de leeftijdsgrens voor verkoop van alcohol. (Foto: Adobe Stock)

De gemeenten en GGD in de regio Noord-Holland Noord werken intensief samen om het alcoholgebruik van jongeren terug te dringen. In opdracht van de zestien gemeenten heeft een extern bureau recentelijk onderzoek gedaan bij verschillende verkooppunten in de regio. De resultaten van dit onderzoek naar naleving geeft gemeenten richting voor hun beleid van de komende periode.

De mate van naleving van de wettelijke grens van 18 jaar was het hoogste bij slijterijen (67,6%), gevolgd door supermarkten (61,6%). Opmerkelijk hierbij is dat de onbemande kassa’s heel goed scoorden op naleving (85,2%). Cafetaria’s (34,3%) en horeca (27,7%) volgden daarna. Het meest opmerkelijk was de naleving bij sportkantines 12,9%, in tegenstelling tot 75% in 2019. Belangrijk dus om samen met de sportkantines te zoeken naar manieren ter ondersteuning om deze naleving te verbeteren. In totaal zijn bijna 700 verkooppunten bezocht. 

Lees meer op https://www.opmeer.nl/resultaten-naleving-leeftijdsgrens-alcoholverkoop-in-nhn-bekend