Snoeiafval gratis inleveren in Koggenland

Algemeen
Snoeiafval inleveren kan bij HVC.
Snoeiafval inleveren kan bij HVC. (Foto: archief Rodi Media)

Het voorjaar komt er aan. Voor veel mensen aanleiding om de tuin weer zomerproof te maken. Wist je dat snoeiafval uit de tuin verwerkt kan worden tot compost en groen gas? Daarom is het belangrijk om dit apart in te leveren. HVC rijdt in april en mei weer een aantal speciale ‘snoeiroutes’ in gemeente Koggenland waarbij ze snoeiafval bij inwoners thuis ophalen. Hiervoor kan via de HVC app of online een afspraak gemaakt worden.

Inwoners zijn het hele jaar welkom om hun (grof) tuinafval in te leveren bij het afvalbrengstation. Dat kan bij afvalbrengstation Obdam aan de Kwelder 10 of bij afvalbrengstation Hoorn aan De Factorij 29a. Bij afvalbrengstation Hoorn kan men met snoeiafval zelfs ’s avonds en op zondag terecht bij het onbemande afvalbrengstation.

Aanmelden voor snoeiroute

HVC rijdt op 5 en 21 april, 5 en 25 mei een snoeiroute in gemeente Koggenland. Inwoners die hun snoeiafval thuis op willen laten halen, maken eenvoudig een afspraak via de grof afval module in de HVC-app (‘ik wil grof afval laten ophalen’) of via hvcgroep.nl/grofafval(externe link). Hiervoor zijn per datum vijftig plekken beschikbaar. 

Nadat de afspraak is gemaakt, kunnen inwoners het snoeiafval op de afgesproken dag klaarleggen, op de plaats waar normaal de afvalbakken worden neergezet op een ophaaldag.

Voorwaarden

Een voorwaarde is dat het snoeiafval tilbaar en gebundeld wordt aangeboden. Een bos mag maximaal 1,5 meter lang zijn en niet meer dan 25 kilo wegen. Boomstronken en boomstammen kunnen niet aangeboden worden.