Matthäus Passion op 25 maart in Westerkerk Enkhuizen

Cultuur
Koor Stem en Snaren.
Koor Stem en Snaren. (Foto: aangeleverd)

Oratoriumvereniging Stem en Snaren voert zaterdag 25 maart om 19.30 uur, voor de vijftiende keer in haar 140-jarig bestaan, de Matthäus Passion uit in de Westerkerk, Westerstraat 138 in Enkhuizen. 

De bijna honderd enthousiaste koorleden zingen, samen met het uit professionele musici bestaande Nederlands Begeleidingsorkest en met medewerking van prachtige solisten, dit meest bekende werk van Johannes Sebastian Bach.

Het Noord-Hollands selectiekoor uit Zuidoostbeemster, dat gevormd wordt door vijftien koorleden in de leeftijd van 10 tot 19 jaar, zingt met het openingskoor en het slotkoor het eerste deel mee.

Wat maakt dit stuk zo bijzonder? De emoties, die van alle tijden zijn: angst, woede, vreugde, verdriet en wanhoop, wisselen elkaar in hoog tempo af. Wat ook meetelt is dat het stuk ruimte biedt voor eigen interpretatie van de dirigent; dus voor variatie in uitvoering. Zo blijft het werk levend en actueel en genieten mensen van alle leeftijden van dit muzikale monument.

Het geheel staat onder leiding van dirigent Marcel Joosen. 

Naast het Nederlands Begeleidingsorkest, onder leiding van Evert Jan Schuur, en het Noord-Hollands selectiekoor, verlenen de volgende solisten hun medewerking: 

Aliya Akhmadeeva – sopraan

Esther Kuiper- mezzosopraan

Peter Vos- tenor

Hans Hinz - bas

Martijn Sanders - bas

Jeroen de Vaal - tenor

Kaarten à 40 euro, inclusief programmaboekje en consumptie in de pauze, en gereserveerde VIP-zitplaatsen à 60 euro zijn te bestellen via www.stemensnaren.nl 

De uitvoering van de Matthäus Passion wordt mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Enkhuizen.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda