Stand van zaken dorpsraad

Nieuws

HOOGWOUD – De dorpsraad van Hoogwoud probeert voor de burgers verbeteringen door te voeren. Het is belangrijk dat ook zij op de hoogte zijn van de stand van zaken van de dorpsraad. In Partycentrum Op Stap, Herenweg 60 in Hoogwoud wordt 1 oktober om 20.00 uur een bijeenkomst gehouden.
Adrie Vlaar opent de vergadering en stelt de nieuwe en huidige leden van de dorpsraad voor. Peter Duinker (gemeente Opmeer) geeft een presentatie over de herinrichtingsplan hertenkamp. Omwonenden van het hertenkamp zijn uitgenodigd om kennis te nemen van de plannen. Vervolgens kunnen de aanwezigen vragen en suggesties stellen naar aanleiding van de presentatie.
De dorpsraad maakt actiepunten van het leefbaarheidsplan Hoogwoud bekend, onder meer het verplaatsen van de fietsenstalling buurtbus, hoek Herenweg/ Lindelaan naar de parkeerstrook achter Herenweg 53. Studie -met medewerking van studenten InHolland- naar herinrichting bestrating Burgemeester Hoogenboomlaan. Weggebruikers hebben last van het slechte wegdek. Inbreng van de omwonenden is gewenst. Herplanting nieuwe bomen aan Mienakker. Onderhoud Kerkepad. Boomwortels drukken het asfalt omhoog. Stand van zaken ontwikkeling van centrumplan aan de Ooster Boekelweg. Het plan is om op locatie Tuk een complex met drie winkels en daarboven appartementen te realiseren. Daarnaast komt de Aldi, deze verhuist van de Koningspade. Dan de dorpspomp met wasstraat. Dan volgt het parkeerterrein van tuincentrum De Boet.
Wie ideeën heeft of opmerkingen, kom naar de bijeenkomst.