Rijd mee met de Dorcas Fietsdag op Hemelvaartsdag - Geef weeskinderen huisvesting, onderdak, voedsel en kleding
Nieuws
Adri Wijnker staat in het midden, tussen de weeskinderen met een blauw en rood shirt. (Foto: aangeleverd)
Adri Wijnker staat in het midden, tussen de weeskinderen met een blauw en rood shirt. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

REGIO – Dorcas verzorgt op Hemelvaartsdag -donderdag 10 mei- voor de twaalfde keer de jaarlijkse Dorcas Fietsdag. Voor de deelnemers is een aantrekkelijk parcours uitgezet van ongeveer dertig km langs karakteristieke dorpjes in West-Friesland. De rit voert de fietsers onder meer door de dorpen Waarland, Oudkarspel, Noord Scharwoude, Heerhugowaard - de Noord, Opmeer, Hoogwoud, Langereis, Oude Niedorp en Verlaat.

Voor wie al eerder met de fietstocht heeft meegedaan en dit gewend zijn, wordt de fietstocht gecombineerd met een bezoek aan bezienswaardigheden uit deze streek. De deelnemers bezoeken dit jaar het bedrijf Klaver Koe aan de Langereis 6 in Winkel. De stallen zijn onlangs geheel vernieuwd en het is momenteel een van de grootste en modernste boeren bedrijven van Nederland. Hoog tijd om daar eens een kijkje te nemen. Onder deskundige leiding worden rondleidingen gegeven en bezoekers hebben de gelegenheid om een hapje en een drankje te nuttigen.

Opstapplaatsen
Bij opstapplaats ‘de Boereplaats’ in Waarland wordt tijdens een stop tijdens de fietstocht een video vertoond van Dorcas projecten in Tanzania. Deze opname is gemaakt tijdens een bezoek van leden van onze Dorcas Ondernemersgroep aan Tanzania. Fietsers kunnen opstappen in: Waarland bij “de Boereplaats”, Jonkerstraat 31; Heerhugowaard de Noord: Snack-eethuis Hugo, Middenweg 554; Nieuwe Niedorp: de Roode Eenhoorn, Dorpsstraat 173; Winkel: Klaver Koe, Langereis 6. Op de fiets stappen en aan deze tocht meedoen kan tussen 10.00 en 13.00 uur. Deelname kost 7,50 euro voor volwassenen. Kinderen mogen gratis mee.
Goede doel
De opbrengst van deze fietstocht is bestemd voor de verzorging van weeskinderen in Arusha, Tanzania. Sinds 2002 heeft Dorcas zich het lot van deze weeskinderen aangetrokken. Dit betekent dat internationale christelijke hulporganisatie zorgt voor huisvesting, begeleiding, voedsel, kleding en schoolbenodigdheden. De groep bestond oorspronkelijk uit 39 kinderen. Hiervan staan er inmiddels 30 op eigen benen. Ze hebben hun studie afgerond en vonden een baan. Twee kinderen studeren aan de universiteit, vier tieners bezoeken de middelbare school en drie zitten op een technische school.
Reis
Adri Wijnker uit Oude Niedorp is voorzitter van de Dorcas Ondernemersgroep Noord Holland Noord. “Sinds we in 2002 onze eerste reis naar Tanzania maakten, ontfermen we ons over een groep van 39 weeskinderen. Daarnaast hebben we in de afgelopen jaren ook projecten gefinancierd zoals waterprojecten, bouw van ziekenhuizen en agrarische projecten. Ook steunen we, via het Adopt a Student project van Dorcas, kinderen die na de middelbare school verder willen studeren. “Ik heb sinds 2002 als reisleider een tiental reizen naar Tanzania en Kenia gemaakt, met ondernemers uit de regio. Via deze rondreizen hebben veel mensen uit de bedrijfswereld het werk van Dorcas in hun hart gesloten en steunen ze onze projecten. De opzet voor de weeskinderen is voor mij heel speciaal. We hebben in 2003 voor deze kinderen een weeshuis gebouwd in Arusha en bij de opening was ik aanwezig. Omdat ik door mijn bezoeken de weeskinderen allemaal bij naam ken, schept dat een speciale band. Het is voor mij altijd weer een feest de kinderen te ontmoeten. Een groot deel van hen heeft inmiddels hun studie afgerond en een baan gevonden. Als ik dan bedenk hoe ze van verwaarloosde straatkinderen geworden zijn wat ze nu zijn, dan word ik daar heel blij van.”
Steun de weeskinderen en rijd mee met Dorcas. Meer informatie over Dorcas, zie www.dorcas.nl.

Adri Wijnker staat in het midden, tussen de weeskinderen met een blauw en rood shirt. (Foto: aangeleverd)
Adri Wijnker staat in het midden, tussen de weeskinderen met een blauw en rood shirt. (Foto: aangeleverd)