Doe mee met de wielerronde Aartswoud - Kermis, wielrennen, gezelligheid en spektakel voor jong en oud

Nieuws
Meedoen met de Wielerronde van Aartswoud? Inschrijven kan nog. (Foto: aangeleverd)
Meedoen met de Wielerronde van Aartswoud? Inschrijven kan nog. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

AARTSWOUD – Het West-Friese dorpje Aartswoud bruist zaterdag 9 juni volop tijdens de Wielerronde van Aartswoud. Deze wielerwedstrijd wordt al jaren traditiegetrouw verreden, voorafgaand aan de kermis. De editie van dit jaar belooft een groot spektakel te worden voor jong en oud, deelnemers en supporters.
De start vindt plaats bij Café de Stompetoren, aan de Schoolstraat in Aartswoud. Het parcours loopt via de Korte Wuiver naar de Gouwe, waarna de renners de Schoolstraat weer inrijden richting de finish en het publiek, een rondje van ongeveer 2,6 kilometer. De deelnemers maken kans op diverse prijzen en premies. Het café is 's avonds open en om de rijders binnen te halen wordt muziek gespeeld langs de finish.

Inschrijven
Iedereen kan zich digitaal inschrijven voor dit evenementvia www.wielerrondeaartswoud.nl. Maar het is ook mogelijk op de avond zelf tussen 18.30 en 19.30 uur in Café de Stompetoren.
Dikke bandenrace

Alle kinderen tot en met 16 jaar starten om 18.45 uur met de Dikke bandenrace. Inschrijving voor de jeugd is gratis en dan krijgen zij een helm en een rugnummer. De jongste deelnemers fietsen slechts één ronde en kinderen tot 9 jaar twee ronden, uiteraard op een fiets met dikke banden. De oudere jeugd tot 16 jaar fietst drie ronden op een wielrenfiets Volwassenen mogen ook meedoen aan deze race op een gewone fiets.
Wegwedstrijd

De rit voor volwassenen begint 20.00 uur. De recreanten dames en heren rijden vijf rondes. De wegwedstrijd bij de heren en dames gaat dit keer over tien rondjes. Onderweg kunnen zowel de heren als dames premies verdienen, beschikbaar gesteld door sponsoren.
De prijsuitreiking vindt rond 21.00 uur plaats. Wie wint dit jaar de wielerronde? Prolongeert Sander Koomen zijn titel of gaat dit keer een Aartswouder met de beker ervandoor? Nieuwsgierig? Kom dan een kijkje nemen tijdens de Wielerronde van Aartswoud. Aansluitend barst de Kermis van Aartswoud los. Mis het niet!
Programma

Levendige gezelligheid in café de Stompte Toren aan de Schoolstraat. Kom en geniet van het kermisprogramma op 8 juni om 20.30 uur. Plaatselijke herrie met lokale dj's. De volgende dag vanaf 21.00 uur The Rousers Live. Dj Pim & Tim zorgen voor een feestje. Zondag kunnen kermisgangers al om 15.00 uur terecht in het café, met Southern Seas, From the Woods en Rintje Kas. Afterparty met dj Maarten. Mis het niet!