Veteranen denken mee over invulling Veteranendag in Koggenland

Nieuws
Burgemeester Bonsen en veteraan Eric Overtoom.
Burgemeester Bonsen en veteraan Eric Overtoom. (Foto: gemeente Koggenland)

Burgemeester Bonsen ontving 12 september zo’n 35 Koggenlandse veteranen, met partners, in het gemeentehuis. De burgemeester had hen uitgenodigd voor een informele ontmoeting, om de veteranen te vragen mee te denken over de invulling van de Koggenlandse Veteranendag. Deze vindt volgend jaar plaats in juni.

De aanwezige veteranen vormden een gemêleerd gezelschap met een grote diversiteit aan militaire ervaringen. Maar of ze nou op missie waren geweest in Korea, in Uruzgan of in het voormalige Joegoslavië; het gevoel van herkenning en saamhorigheid bleek groot tijdens de ontmoeting in het gemeentehuis.

Burgemeester Bonsen kijkt terug op een geslaagde avond: “We voerden mooie gesprekken over de ervaringen van de veteranen van verschillende generaties. En we wisselden veel ideeën uit over de manier waarop we invulling willen geven aan de Veteranendag. Met de Veteranendag uiten we onze waardering én faciliteren we ontmoeting. Niet alleen tussen de veteranen en hun partners onderling, maar ook ontmoetingen van de veteranen met andere inwoners”.