WilgaerdenLeekerweideGroep: ‘Onze vrijwilligers zijn goud waard!’

Nieuws
Jubilarissen (v.l.n.r.) Trijnie Zuiderent, Joke van der Lee en Werner Mroseck werden in het zonnetje gezet.
Jubilarissen (v.l.n.r.) Trijnie Zuiderent, Joke van der Lee en Werner Mroseck werden in het zonnetje gezet. (Foto: aangeleverd)

‘Onze vrijwilligers zijn goud waard!’ Dit thema stond centraal tijdens het Vrijwilligersfeest 2023 dat WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) op vrijdag 22 september hield voor al haar vrijwilligers. Om hén nu eens te verwennen omdat zij zich -vaak jarenlang- met hart en ziel belangeloos inzetten voor hun medemens. Vrijwilligers die in 2023 hun 25-jarig jubileum vierden, werden door WLGroep-bestuurder Renata Fideli op het podium in Van der Valk Hoorn geroepen en in het zonnetje gezet. Na ook een woordje van de Adviesraad Vrijwilligers én het team van VrijwilligersNH was het tijd voor muziek met een heuse DJ en werd er gefeest, gedanst en gezongen.

WLGroep, dé zorgorganisatie voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking in Westfriesland, is enorm dankbaar voor de hulp en inzet van haar 1.400 vrijwilligers. 

Allemaal betrokken mensen met een gouden hart die zich liefdevol, onvermoeibaar en belangeloos inzetten voor hun medemens, onze cliënten. Door bijvoorbeeld samen te wandelen, fietsen en zwemmen. Maar ook samen een kaartje te leggen, koken, tuinieren, kletsen, koffiedrinken, mooie en nuttige dingen maken of hulp bij het invullen van formulieren.

De Week tegen Eenzaamheid wordt van 28 september tot en met 4 oktober gehouden. De kracht van persoonlijke aandacht zorgt voor een dag met een lach! Niet alleen voor cliënten, maar ook voor zorgmedewerkers en naasten is vrijwillige inzet ontzettend waardevol en ondersteunend. Wil jij ook op een betekenisvolle wijze bijdragen en een helpende hand of luisterend oor bieden aan mensen die ouder worden of door een beperking moeilijk(er) contact kunnen maken? Meld je dan aan om als vrijwilliger bij WLGroep aan de slag te gaan via www.vrijwilligersnh.nl!

25 jaar vrijwilliger

Trijnie Zuiderent (Weidehof, Spanbroek) komt uit een groot gezin met de naam Blijleven. Ze draagt op de maandagen met veel plezier bij aan de sjoelmiddag en creëert hierbij altijd een fijne sfeer. Eigenlijk telt zij al meer mooie vrijwilligersjaren, gezien ze eerder al in het Slothuys begonnen is bij de sjoelclub. Haar dochter Marjolijn Ooijevaar-Zuiderent (inmiddels Welzijnscoach bij Weidehof) vroeg haar daarvoor. Toen het Slothuys dichtging 25 jaar geleden, is ze begonnen op Wilgaerden locatie Zandhove als sjoelvrijwilliger. Hier hielp ze ook bij het klaverjassen.

Joke van der Lee (VrijetijdsbestedingNH en Roerdomp) zet zich met liefde in voor vrolijk vermaak voor cliënten. Ze is actief bij twee clubs van VrijetijdsbestedingNH (label van WLGroep) in Wognum. Tijdens het Spelcafé zitten cliënten graag bij haar aan de sjoelbak. Aan het eind van het seizoen vindt er altijd een speciale avond plaats ter afsluiting, Joke zorgt voor de cadeautjes. Eens per maand draagt ze bij aan de Bijbelclub, ze leest voor aan de cliënten en gaat hierover in gesprek. Joke betrekt de groep bij de verhalen en liedjes en zorgt voor de koffie. Daarbij is zij ook nog eens bezoekvriendin van Anjo, bewoner van locatie Roerdomp.

Thea Luitjes (De Rustenburcht, Ursem) zorgt voor een gezellig samenzijn voor de bewoners en nam in de loop der jaren veel vrijwilligerstaken op zich. Momenteel helpt zij elke woensdag bij de spelmiddag. Maar wanneer ze gevraagd wordt voor de grote centrale activiteiten op de vrijdag, zoals een High tea of de Bingo, ondersteund ze ook die activiteiten. Een bezige bij dus, waar de WL-Groep na al die jaren nog steeds erg blij mee is.