Gré en Matt Schuitemaker zestig jaar getrouwd

Nieuws
Van harte gefeliciteerd Gré en Matt Schuitemaker, zestig jaar getrouwd. Nog vele jaren samen!
Van harte gefeliciteerd Gré en Matt Schuitemaker, zestig jaar getrouwd. Nog vele jaren samen! (Foto: SUUS Fotografie om in te lijsten)

Liefde is... samen beginnen aan een ongelooflijke reis. En dat deden Gré en Matt zestig jaar geleden op 27 september. Het stel trad in 1963 met elkaar in het huwelijk en die reis...? Die zijn ze nog steeds samen aan het maken.

Gré Lutterot komt uit Wijdenes en Matt Schuitemaker is een geboren Bobeldijker. Tussen hen ligt zo’n vijftien kilometer. Maar dat is te overbruggen, vooral voor Westfriezen die de gezelligheid opzoeken. José Schuitemaker: “Mijn vader en moeder ontmoetten elkaar tijdens de kermis van Wijdenes. Dat ging in die tijd zo, iedereen ging alle kermissen af.” Veel Westfriese huwelijken komen voort uit koppels die zich vormden tijdens een kermis.

Bobeldijk

De spreekwoordelijke vonk sloeg over en na enige tijd vroeg Matt zijn ‘meissie’ ten huwelijk. Het stel kocht een mooi huis aan de Bobeldijk, waar ze nu nog wonen. “Mijn vader had samen met zijn vader en oom een bollenbedrijfje (tulpen), maar kwam er na een aantal jaren achter dat het, in die tijd, financieel niet veel opleverde. Sommige jaren moest er zelfs geld bij. Dus het bedrijf werd van de hand gedaan. Hij kreeg een baan bij Provinciale Waterstaat Noord-Holland als kantonnier, verantwoordelijk voor het dagelijkse onderhoud van wegen en sluizen. Geen saaie baan, want hij verzorgde een wegvak, onder meer door te maaien, verkeersborden vervangen, wegmarkering in orde te maken en in de winter veel strooien, toen waren er nog strenge winters.” Broer Frank en José hadden dan als jonge kinderen soms het idee dat ze hem de hele week niet zagen.

Gezin

Gré werkte bij de belastingen, maar toen ze trouwde, stopte ze met werken. “Dat was in die tijd heel gewoon”, legt José uit. “Mijn moeder zorgde goed voor mijn broer en mij. We hebben zelf nu ook gezinnen en mijn ouders hebben zes kleinkinderen, die inmiddels ook al groot zijn.”

Zelfstandig

Het echtpaar Schuitemaker is nog steeds zelfstandig. Naast dat Matt de boodschappen doet, is hij ook degene die meestal kookt. De klusjes in en om het huis doet hij meestal zelf en hij biljart graag. Vaak is Matt in zijn behoorlijk grote tuin te vinden. De tuin is een hobby van beiden, want Gré besteedt ook aardig wat uurtjes aan en in de tuin, want daarin is altijd wel wat te doen. Daarnaast zwemt en zingt ze graag en staat enthousiast op het toneel. 

Feest

Ter gelegenheid van hun zestigjarig huwelijk vierden ze zondag 24 september hun feestje in Oudendijk bij La Mere Anne. Burgemeester Bonsen kwam woensdag 27 september het diamanten echtpaar feliciteren.