Sinterklaas en zijn Pieten komen naar de gemeente Koggenland

Nieuws
Sinterklaas komt ook in de verschillende kernen van de gemeente Koggenland.
Sinterklaas komt ook in de verschillende kernen van de gemeente Koggenland. (Foto: archief Rodi Media)

Sinterklaas en zijn Pieten zijn onderweg van Spanje naar Nederland en uiteraard komt de sint ook naar de gemeente Koggenland. Maar of alles goed gaat. Het schijnt dat de Pieten Sinterklaas zijn grote boek zijn vergeten. Als dat allemaal maar goedkomt!

De diverse intochten van de sint en zijn Pieten:

Avenhorn/De Goorn

Doe je mee aan de sinterklaasintocht op 19 november, die begint om 13.00 uur bij De Droomgaard in Avenhorn. Daarna lopen Sint en zijn Pieten via de Rietvoornlaan, naar de Alver, Dwingel, Rietsikkel, Rietgras, en via de Spaarboog naar de P. Lemeerstraat, West en De Tocht naar het eindpunt Villa Groet aan Het Hoog. Feest je mee met Sinterklaas en DJ Piet?

Obdam

Sinterklaas komt zondag 19 november  van 09.00 tot 16.00 uur naar Obdam. De optocht start bij de Lutkedijk. Daarna volgt een een rondrit door Obdam en deze eindigt op het Kerkplein. Daar vinden er allerlei activiteiten plaats. Op het Kerkplein wordt een vrachtwagen geplaatst waar Sinterklaas en Pieten op staan.   

Hensbroek-Wogmeer

Kinderen geven de sint en zijn Pieten zondag 26 november om 13.00 uur een warm welkom. De sinterklaasstoet begint met lopen vanaf Zorgboerderij Klaverweide aan de Wogmeer 72 tot de Oude School aan de Dorpsweg 70 in Hensbroek. Rond 17.00 uur is het afgelopen.

Berkhout

De Sinterklaasintocht in Berkhout begint zondag 19 november om 14.30 uur. De start is vanaf ‘t Wijdt. Sinterklaas doet een ronde door het dorp en eindigt bij dorpshuis/café De Ridder. Ongeveer 15.30 uur is alle klaar.