Negeren eenrichtingsverkeer Lindengracht

Nieuws
Rechts staat duidelijk een bord dat auto's deze straat in mogen.
Rechts staat duidelijk een bord dat auto's deze straat in mogen. (Foto: gemeente Opmeer)

OPMEER - In het centrum van Opmeer is het stukje aan de Lindengracht tussen de Breestraat en de Pastoor Meriusstraat eenrichtingsverkeer. “Helaas zien we nog altijd dat deze verkeersregel wordt overtreden. Dit resulteert in gevaarlijke verkeersituaties en daarom doen we een beroep op inwoners om dit niet te negeren’, zegt een woordvoerder namens de gemeente.


Eenrichtingsverkeer in er al het centrum van Opmeer sinds 1981, welke verandert met de tijd. Er zit namelijk nog altijd het nodige transitverkeer op de weg en dit zorgt voor drukte. In 2002 is de Lindegracht tussen de Pastoor Meriusstraat en de Breestraat opnieuw ingericht. Er is toen een wegversmalling aangebracht om tegen het verkeer inrijden te voorkomen. Ondanks dat het wel degelijk heeft geholpen, worden de regels niet altijd nageleefd.

De BOA’s en gemeente doen een oproep aan inwoners om zich aan de verkeersregels te houden, om gevaarlijke verkeerssituaties en een boete te voorkomen. “Het is wachten tot het een keer fout gaat. Laatst was er een meneer op de fiets die op een haar na werd aangereden. Je verwacht namelijk niet dat auto’s van de andere kant komen. Dit is ook het geval als je met de auto uit een parkeerplek wegrijdt. Als er dan een auto van de ‘verkeerde’ kant komt, zijn de gevolgen niet te overzien”, aldus de BOA’s.

Tip van Raymond, Demelza en René

Er zijn meerdere alternatieve routes. “U kunt bijvoorbeeld via de Breestraat langs de Paardenmarkt en over De Glazen Wagen. Of via de Wuiver, de Gruttostraat en dan naar de Pastoor Meriusstraat. Een betere suggestie is om het centrum volledig te mijden en via de Pade en N241 te rijden, welke vanaf 8 december weer open is. Vrachtverkeer waarschuwen we dat de bocht van de Lindegracht richting de Breestraat vaak te krap is om te draaien, waardoor een andere route soms alsnog nodig is. Hou hier rekening mee als u uw route plant. Maar vooral roepen we op om de bebording en regels niet te negeren. Zo zorgen we samen voor een veilig Opmeer. Er wordt vaak gecontroleerd en een boete bedraagt €169.”

Vragen aan de BOA’s? Spreek ze vooral aan op straat of stuur een mail naar boa@opmeer.nl. Is er of denkt u dat er een strafbaar feit is gepleegd in uw omgeving? Dan kunt u de politie bellen op 0900-8844 of schroom niet om 112 te bellen.