Haak jij (aan) voor dialysepatiënten?

Nieuws
Haak je mee voor het goede doel?
Haak je mee voor het goede doel? (Foto: Aangeleverd)

HENSBROEK - Marda Appelman uit Hensbroek heeft een aantal jaar geleden meegedaan met ‘de grootste deken van Nederland’, waar ze destijds veel granny’s (vierkante gehaakte lapjes) voor heeft gehaakt. Dat was een mooi tijdverdrijf, want Marda is graag in de weer met wol en haak- of breinaalden. Maar nu heeft ze jouw hulp nodig.

Marda heeft via haar tantezegger een verzoek gekregen om dekens te haken voor patiënten op de nierdialyseafdeling van een Haarlems ziekenhuis. Zij zitten tijdens de behandeling op een stoel en het zou heerlijk voor ze zijn om dan een warm dekentje over hun benen te hebben.

Granny’s gezocht

Marda zoekt nu granny’s van 20x20 centimeter die gehaakt zijn met haaknaald 4. Deze kunnen van restjes wol (geen katoen of mohair) gemaakt worden, zo raken die ook weer eens op. Zij maakt hier dan de hele dekens van. Maar als haken of breien jouw grootste hobby, dan mag je natuurlijk ook een heel dekentje haken of breien (geen fleece of een ander soort deken). De dekentjes moeten 140x100 centimeter zijn.

Kleurige lapjes

Wie aan wil haken bij dit mooie project kan de granny’s op maandagochtend bij het Oeverland in Spierdijk brengen. Je kunt ze ook naar Marda in Hensbroek brengen of even met haar overleggen of er een contactpersoon dichter bij jou in de buurt is. Mail Marda gerust via mardaportegies@gmail.com, ze hoopt op veel mooie, kleurige lapjes.