Sara Oudhuis wint lokale finale Opmeer/Koggenland van de Nationale Voorleeswedstrijd

Nieuws
Op de foto met alle deelnemers staan ook juryleden Annelies Vethman en wethouder Robert Tesselaar.
Op de foto met alle deelnemers staan ook juryleden Annelies Vethman en wethouder Robert Tesselaar. (Foto: Nancy Holderbeke)

KOGGENLAND/ OPMEER - De lokale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd Opmeer/Koggenland vond zaterdag 10 februari plaats in de Bibliotheek van Opmeer. De 10-jarige Sara Oudhuis van basisschool De Sprankeling uit Avenhorn heeft gewonnen. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. Sara zal binnenkort deelnemen aan de regionale finale. En wie weet wordt zij De Nationale Voorleeskampioen 2024!

Iedere kandidaat las een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Nadat alle finalisten hadden voorgelezen, trok de jury zich terug voor beraad. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Sara las een fragment voor uit het boek De regels van Floor van Marjon Hoffman. Sara zal één van de deelnemers zijn aan de regionale finale die op 16 maart 2024 gehouden zal worden in de Bibliotheek Stede Broec.