Burgemeester betuigt steun slachtoffer vernielde auto Ursem

Nieuws
De burgemeester wilde met haar bezoek een stevig hart onder de riem steken van de inwoner.
De burgemeester wilde met haar bezoek een stevig hart onder de riem steken van de inwoner. (Foto: Pexels)

URSEM - Burgemeester Monique Bonsen van de gemeente Koggenland heeft woensdag 14 februari een bezoek gebracht aan de eigenaar van de vernielde en bekladde auto in Ursem. De burgemeester wilde met haar bezoek een stevig hart onder de riem steken van de inwoner.

De auto van deze inwoner is afgelopen zaterdagavond, 10 februari jl., overgoten met een bijtende vloeistof, waarbij een discriminerende tekst was aangebracht. Burgemeester Bonsen: ‘’Het is vreselijk dat zoiets gebeurt. We kunnen niet accepteren dat mensen worden belaagd vanwege geloof, afkomst of seksuele geaardheid. In ons gesprek vanochtend heeft de inwoner verteld dat dat hij aangedaan is, maar dat hij zich ‘gedragen’ voelt door alle hartverwarmende reacties uit zijn dorp. Hij woont met veel plezier in Ursem en hij voelt hij zich welkom en veilig in het dorp.’’

Bonsen vervolgt: ‘’Ik was erg blij te horen, dat inwoners van Ursem hun medebewoner zo steunen. Het is niet meer dan normaal om je veilig en thuis te kunnen voelen in je eigen omgeving. Veel inwoners denken er gelukkig net zo over.’’ Het zou goed zijn als de dader zich bekend maakt en de schade vergoedt.