Rein Genoegen speelt Het kamertje

Nieuws
Scene uit de tragikomedie Het Kamertje.
Scene uit de tragikomedie Het Kamertje. (Foto: aangeleverd)

OBDAM - Toneelvereniging Rein Genoegen speelt vrijdag 19 april Het kamertje, een tragikomedie geschreven door Jacques Vriens.

De dag op basisschool De Driehoek begint zoals gewoonlijk in de personeelskamer bij de koffie. Terwijl buiten het lawaai van de spelende kinderen steeds luider wordt. De meeste leerkrachten werken al jaren op de Driehoek. We maken kennis met de enthousiaste en wat naïeve Vera, maar ook met de uitgebluste Johan, die met zijn cynische grappen bijna iedereen tegen zich in het harnas jaagt. Vooral college Tine ligt regelmatig met Johan in de clinch. Langzaam wordt duidelijk wat haar redenen zijn om Johan te haten. Dan zijn er nog Andre, die regelmatig ziek is, omdat hij eigenlijk zijn klas niet meer aankan en directeur Willemijn, die krampachtig haar best doet om het ‘gezellig’ te houden.

Oud zeer

Als op een dag het bestuur besluit dat de school gaat fuseren en er iemand op brugpensioen zal worden gestuurd, blijken zekerheden ineens een kaartenhuis te zijn en oud zeer veel dieper te zitten dan iedereen dacht. Het stuk is een aanrader voor jong en oud. Op de repetities werd vanaf de eerste dag gelachen. Dat is uniek en voor de mensen die daarvan houden een goed teken.

Datum: vrijdag 19 april 20.15 uur, zaterdag 20 april 20.15 uur. Locatie: Dorpshuis De Brink. Entree: 10 euro. Reserveren: e-mail naar info@reingenoegen.nl. De reservering wordt bevestigd en de kaarten liggen klaar bij de entree. Daar kan cash, met QR code of via de pin betaald worden.