OBS De Langereis geeft aftrap van nieuw seizoen schooltuinieren

Nieuws
Deze themaweek is in het leven geroepen om kinderen te laten ontdekken hoe ze zelf groente en fruit kunnen zaaien en planten, verzorgen en oogsten.
Deze themaweek is in het leven geroepen om kinderen te laten ontdekken hoe ze zelf groente en fruit kunnen zaaien en planten, verzorgen en oogsten. (Foto: Pexels)

URSEM - OBS De Langereis uit Ursem geeft samen met wethouder Marian van Kampen op woensdag 10 april de aftrap voor een nieuw seizoen schooltuinieren. Dit doet de school tijdens de landelijke Week van de Schooltuin. Deze themaweek van 8 tot en met 12 april is in het leven geroepen om kinderen te laten ontdekken hoe ze zelf groente en fruit kunnen zaaien en planten, verzorgen en oogsten.

Leerlingen in heel Nederland gaan tijdens de Week van de Schooltuin aan de slag met de aardappel onder het motto ‘Hieper de Pieper, graaf eens wat dieper!’ Tijdens de Grote Pieperles ontdekken de leerlingen onder leiding van moestuinjuf Roos onder andere dat uit één aardappel een plant groeit waarvan je net voor de zomervakantie een heleboel piepers kunt oogsten.

Ook de leerlingen van OBS De Langereis gaan piepers poten tijdens de Grote Pieperles. Als school vinden zij het belangrijk dat kinderen weten hoe voedsel wordt verbouwd en dat ze leren wat gezond eten is. Bovendien smaakt de oogst uit de eigen moestuin natuurlijk het allerlekkerst.

Week van de Schooltuin

De Week van de Schooltuin is een initiatief van de Alliantie Schooltuinen en Jong Leren Eten. Zij vinden dat ieder kind in de basisschoolleeftijd toegang moet hebben tot een schooltuin. Want zelf zaaien, verzorgen en oogsten van groenten, fruit en bloemen draagt bij aan meer kennis over en betrokkenheid bij voeding en natuur. Een schooltuin is een plek waar alle kinderen tot bloei kunnen komen. Meer informatie via www.alliantieschooltuinen.nl/week-van-de-schooltuin/.