Het Basisvaardigheden Festival in Hoorn

Partnerbijdrage
Al het taalaanbod van Westfriesland onder één dak.
Al het taalaanbod van Westfriesland onder één dak. Foto: aangeleverd

HOORN - Het Basisvaardigheden Festival vindt donderdag 8 september van 16.00 tot 20.00 uur plaats in het ‘Huis voor de Stad’ aan de Maelsonstraat 12 in Hoorn. Maak kennis met het leeraanbod van de basisvaardigheden lezen, schrijven, spreken, rekenen en digitale vaardigheden in Westfriesland. 

Partnerbijdrage dossier

Het Basisvaardigheden Festival is dé inspirerende plek voor professionals, vrijwilligers en mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Het festival wordt georganiseerd door Taalhuis Westfriesland in nauwe samenwerking met aanbieders uit de regio zoals taalscholen, bibliotheken en wijkcentra. Van 8 tot en met 14 september is het de Week van Lezen en Schrijven. Dé uitgelezen gelegenheid voor Taalhuis Westfriesland, onderdeel van Vrijwilligerspunt Westfriesland, om de week af te trappen met het Basisvaardigheden Festival. 

Taalhuis Westfriesland en de diverse taalaanbieders uit Wesfriesland presenteren zich en geven interactieve workshops en demo’s. Volg bijvoorbeeld een taalles, leer feiten en fabels over laaggeletterdheid, puzzel mee met de Escape Koffer Laaggeletterdheid en test je basisvaardigheden met de Taal-, Reken- of Digimeter. Of maak kennis met het online programma Oefenen.nl en ga in gesprek met de taaladviseurs van Taalhuis. 

Het Basisvaardigheden Festival is uniek, want nog nooit kon je in één grote ruimte een goed beeld krijgen van het totale taalaanbod in Westfriesland. Meer informatie: https://www.vrijwilligerspunt.com/bvfestival