Dansgroep ‘Black Beauty’s’ tweede bij NK

Sport
Vlnr. Fenne Mutsaert, Charlotte Neefjes, Cindy Mes, Zora Kirunda, Merel Bosma, Bente Welkamp, Bente Smit en Maud Rutten.
Vlnr. Fenne Mutsaert, Charlotte Neefjes, Cindy Mes, Zora Kirunda, Merel Bosma, Bente Welkamp, Bente Smit en Maud Rutten. (Foto: Aangeleverd)

OBDAM - Het wedstrijdteam ‘The Black Beauty’s’ is afgelopen weekend tweede geworden bij het Nederlands kampioenschap in Rotterdam. De meiden trainen wekelijks bij Dansschool Chantal in Obdam, dat sinds kort de naam Dutch Dance Centre draagt.

Dansdocente Lotte Frans is ontzettend trots op haar team. Ze geniet van hun wekelijkse trainingen, maar daagt ‘haar meiden’ ook uit om op te treden. Iets wat ze zelf ook nog regelmatig beroepsmatig doet. Het meidenteam doet sinds dit jaar met succes mee aan de Nederlands-Vlaamse ‘Dance Waves Competition’ die vier à vijf keer per jaar wordt georganiseerd.

Maar dat is nog niet alles voor deze enthousiaste dansers. Ze worden zelfs al geboekt om dansdemonstraties te geven. Zo waren ze al te zien bij een scholenwedstrijd in de Multitreffer in ‘t Zand en donderdag 9 juni verzorgen ze om 18.15 uur een optreden tijdens de opening van de Avondvierdaagse in Obdam.

Dutch Dance Centre

The Black Beauty’s is niet het enige team van de Dutch Dance Centre. Met meerdere locaties in de Kop van Noord-Holland en professionele docenten, hebben zij dansgroepen variërend van dames op spitzen, jongens op klassiek, stoere vaders op dansschoenen, coole meiden op hiphop en sexy moves bij de dancehall. Naast gezellige trainingen, sportiviteit en wedstrijden kun je hier ook goede begeleiding vinden als je de ambitie hebt om van dansen je werk te maken. 

Dansdocente Lotte Frans is zelf afgestudeerd aan opleiding Lucia Marthas Institute for Performing Arts en inmiddels mede-eigenaar van de Dutch Dance Centre. Frans: “Ik geef les aan kinderen vanaf 2,5 jaar tot volwassenen. Het maakt mij niet uit welke leeftijd er voor mijn neus staat, ik zie overal een uitdaging in. Deze prestatie van de Black Beauty’s geeft de meiden een hoop zelfvertrouwen. Prachtig om te zien!”