Vlnr. Fenne Mutsaert, Charlotte Neefjes, Cindy Mes, Zora Kirunda, Merel Bosma, Bente Welkamp, Bente Smit en Maud Rutten.
Vlnr. Fenne Mutsaert, Charlotte Neefjes, Cindy Mes, Zora Kirunda, Merel Bosma, Bente Welkamp, Bente Smit en Maud Rutten. (Foto: Aangeleverd)

Dansgroep ‘Black Beauty’s’ tweede bij NK

Sport

OBDAM - Het wedstrijdteam ‘The Black Beauty’s’ is afgelopen weekend tweede geworden bij het Nederlands kampioenschap in Rotterdam. De meiden trainen wekelijks bij Dansschool Chantal in Obdam, dat sinds kort de naam Dutch Dance Centre draagt.

Dansdocente Lotte Frans is ontzettend trots op haar team. Ze geniet van hun wekelijkse trainingen, maar daagt ‘haar meiden’ ook uit om op te treden. Iets wat ze zelf ook nog regelmatig beroepsmatig doet. Het meidenteam doet sinds dit jaar met succes mee aan de Nederlands-Vlaamse ‘Dance Waves Competition’ die vier à vijf keer per jaar wordt georganiseerd.

Maar dat is nog niet alles voor deze enthousiaste dansers. Ze worden zelfs al geboekt om dansdemonstraties te geven. Zo waren ze al te zien bij een scholenwedstrijd in de Multitreffer in ‘t Zand en donderdag 9 juni verzorgen ze om 18.15 uur een optreden tijdens de opening van de Avondvierdaagse in Obdam.

Dutch Dance Centre

The Black Beauty’s is niet het enige team van de Dutch Dance Centre. Met meerdere locaties in de Kop van Noord-Holland en professionele docenten, hebben zij dansgroepen variërend van dames op spitzen, jongens op klassiek, stoere vaders op dansschoenen, coole meiden op hiphop en sexy moves bij de dancehall. Naast gezellige trainingen, sportiviteit en wedstrijden kun je hier ook goede begeleiding vinden als je de ambitie hebt om van dansen je werk te maken. 

Dansdocente Lotte Frans is zelf afgestudeerd aan opleiding Lucia Marthas Institute for Performing Arts en inmiddels mede-eigenaar van de Dutch Dance Centre. Frans: “Ik geef les aan kinderen vanaf 2,5 jaar tot volwassenen. Het maakt mij niet uit welke leeftijd er voor mijn neus staat, ik zie overal een uitdaging in. Deze prestatie van de Black Beauty’s geeft de meiden een hoop zelfvertrouwen. Prachtig om te zien!”

Afbeelding
Lisa leest voor Vrijwilligerspunt Partnerbijdrage 4 aug, 08:30
Afbeelding
Actrice en singer-songwriter Noa Zwan uit Medemblik is bezig bijtje Algemeen 4 aug, 08:00
Afbeelding
Gemeente Koggenland onderzoekt dienstverlening Algemeen 2 aug, 15:29
Afbeelding
Snel een boodschap doen? Laat je huisdier nooit achter in de auto! Algemeen 2 aug, 11:00
Afbeelding
Zonnebloemmiddag bij Ada en Piet Bakker in Avenhorn Algemeen 1 aug, 10:07
Afbeelding
Dierenarts waarschuwt voor grasaren: ‘Kans op blijvend letsel bij honden’ Algemeen 28 jul, 16:24
Afbeelding
Foto-expositie met gouden randje voor Theo Fokkema Algemeen 25 jul, 12:10
Afbeelding
Taalhuis heeft al 300 mensen geholpen Partnerbijdrage 21 jul, 08:00
Afbeelding
Warm weer zorgt voor wespenplagen in Westfriesland Algemeen 20 jul, 14:30
Afbeelding
Boerenverstand Partnerbijdrage 20 jul, 11:44
Afbeelding
LTO op bezoek in gemeenten Koggenland en Opmeer Algemeen 19 jul, 12:02
Afbeelding
Doe mee aan fotowedstrijd ‘Water. Geniet ervan!’ Algemeen 19 jul, 10:35
Afbeelding
Noord-Hollanders: deze zomer iets vaker een belletje of appje naar ouders of grootouders maakt verschil Oproep 18 jul, 17:41
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Koggenland

Op Rodi Koggenland volg je het laatste nieuws uit Koggenland. Rodi Koggenland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Koggenland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Koggenland in je mailbox.